HomeFeaturedFocusKinect pentru smartphone, un concept interesant ce vine pe piață

Kinect pentru smartphone, un concept interesant ce vine pe piață

image

Compania care a produs tehnologia din spatele Kinect (Primesense) a venit cu o nouă inovație: un senzor 3D, suficient de mic încât să poată fi introdus într-un smartphone. Și arată că distracția în mediul virtual poate să continue și dincolo de sufragerie.

Senzorul nou prezentat de PrimeSense se numeste Capri și are o dimensiune de zece ori mai mică decât cea a predecesorului său ce se află în aparatele Kinect. Va putea foarte ușor să aibă loc într-un smartphone sau o tabletă, dacă producătorii vor fi interesați de așa ceva.

Aplicabilitatea nu trebuie să se oprească aici: instalat în lifturi, în roboți, în mașini etc. senzorul poate prelua informații importante și împreună cu software-ul din spate să ofere o experiență adecvată zonei de utilitate.

Senzorul Capri poate să ”vadă” pe o distanță de 0.8 – 3.5 m, la o rezoluție VGA (640 x 480 pixeli) doar alb negru. Primește alimentarea pe portul USB 2.0. PrimeSense a adus senzorul și ne arată cam ce am putea face cu el. Cred că acum e rândul companiilor ”inovatoare” să arate cum poate fi folosit cel mai bine. De la jumătatea lui 2013 vor putea primi senzorul, dacă vor face comenzi mai mari de 100000 de bucăți.

Oare Microsoft vede oportunitatea și va încerca să cumpere licența? Sau lasă Apple și Samsung să intre în joc?

Mai multe detalii găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep