HomeFeaturedFocusOptimizarea bateriei de pe Surface RT nu prea există?

Optimizarea bateriei de pe Surface RT nu prea există?

surface-rt-with-updates

Unul din motivele pentru care Microsoft a decis că creeze Windows RT – versiunea de Windows 8 recompilată pentru a funcţiona pe platforma ARM – este legat de autonomia mai bună pe care tabletele ARM ar fi trebuit să o aducă ecosistemului Windows. Din ceea ce am văzut/testat până acum, o tabletă Windows RT poate să aducă foarte uşor o autonomie de aproximativ 8-10 ore de utilizare continuă.

Una din problemele observate pentru acest tip de tabletă are în vedere autonomia în perioadele de stand by, în comparaţie cu arhitectură harwdare similară pe Android sau mai bine, pe un iPad. Mai mulţi utilizatori au ajuns la concluzia că tabletele Surface RT (adică cele făcute de Microsoft) pierd foarte mult din baterie atunci când nu sunt folosite. Rezultatul contravine demonstraţiilor făcute de Microsoft în perioada de dinaintea lansării Windows 8 şi Windows RT în care se promova facilitatea de connected standby, care conservă foarte bine bateria. În doar câteva zile de stand by bateria de pe Surface RT se consumă şi necesită reîncărcare.

Explicaţiile ar putea fi multe – de la faptul că unele aplicaţii rămân în memorie şi folosesc în continuare resursele la opţiunile de “trezire” periodică şi conectare la net pentru actualizarea (sincronizarea) informaţiilor de stare în special pe conexiunile WiFi. Deocamdată un răspuns clar nu este dat nici de Microsoft şi nici de vreunul dintre utilizatorii afectaţi de probleme, chiar şi după aplicarea tuturor update-urilor disponibile pentru sistem de operare şi tabletă. E un aspect “în lucru”.

A fost un moment în care eram decis că îmi voi achiziţiona o tabletă Surface RT – din diverse motive nu am făcut încă pasul. Însă privind problemele mai mult sau mai puţin deranjante ce apar cu tabletele Surface RT ajung la concluzia că nu voi face achiziţia până nu voi avea ocazia să testes personal o astfel de tabletă şi să mă lămuresc dacă într-adevăr toate informaţiile “negative” apărute despre Surface RT sunt reale şi mai ales dacă sunt atât de deranjante încât să mă determine să mă orientez către alt produs – în speţă o tabletă ATOM cu Windows şi nu un Windows RT.

Dacă vă interesează mai multe despre Surface RT, aici (pe forumul XDA) este o listă cu tweak-uri interesante care pot să vă ajute să folosiţi mai bine tableta şi să ajutaţi sistemul de operare să optimizeze consumul de baterie.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. @Roland
    E primul produs de acest gen. Intr-un fel e normal sa apara probleme cu el. Utilizatorii trebuie sa fie insa informati despre ele inainte de a face achizitia.

    @bolovan
    :)) in situatia de fata cam ai dreptate.

  2. @Roland cum iti permiti? Microsoft nu da cu mucii in fasole…eu sunt entitatea suprema…fac doar produse exceptionale. Senzationale…fara buguri, fara defecte, extrem de eficiente, flexibile si ieftine. EI AU INVENTAT FASOLEA!!! si mucul…mai ales sub forma de biluta.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep