HomeFeaturedFocusRăzboiul analiștilor și subiectul minune

Războiul analiștilor și subiectul minune

logoapplephone

Citind ultimele știri în materie de tehnologii mobile, telefoane smart sau tablete, îți este imposibil să nu găsești foarte rapid și la o primă privire și un material legat de Apple. Într-adevăr, este o companie mare, importantă, cu o evoluție interesantă la bursă și un competitor de top în domeniile amintite mai sus.

Și dacă situația si dimensiunea companiei din Cupertino justifică preocuparea mass-media pentru Apple și produsele ei, găsesc puțin exagerată atenția pe care anumiți analiști sau pretinși analiști o acordă acestui subiect. Previziuni, zvonuri, supoziții, poziții pro și contra, cum nu găsești în cazul altor nume mari din IT. Nici un alt gigant nu reușește să atragă puzderia de analiști cum o face Apple.

Ca să exemplific, parcurgând astăzi fluxul de știri al celor de la Cnet, aflăm că datele unui studiu al Kantar Worldpanel ComTech, care concluzionează că Apple deține încă un procent de 51% din piața de smartphone a Statelor Unite, pe ultimul trimestrual anului trecut, o îndreptățesc pe Mary-Ann Parlato, analist Kantar, să afirme că iPhone 5 dar și modelele mai vechi, sunt încă atractive pentru cumpărători, indiferent dacă sunt la primul model de iPhone sau la un upgrade de la un model mai vechi. Deși nu cu mult timp în urmă aflasem că produsele Apple nu mai sunt considerate cool, iată că nu e chiar așa.

Sau este! Vine să o confirme și Glen Yeung, analist Citi, citat de aceeași Cnet afirmând că Apple se va confrunta cu un prim trimestru al lui 2013 dificil, în care tocmai cererea scăzută de iPhone 5 va contribui la situația delicată. Omul se hazardează să afirme că nici măcar o lansare de iPhone 5S, estimată pentru jumatatea anului, nu are cum să schimbe ceva în declinul Apple.

Care Apple, dacă îl cităm pe analistul celor de la Jefferies, Peter Misek, tot de pe Cnet, și tot in ultimele 24 de ore, va lansa anul acesta nu mai puțin de trei modele noi de telefon: un model low-cost de 4.3 inchi, un model iPhone 5S într-o varietate de culori, dar și un model de 4.8 inchi, care se va lansa la sfarsitul lui Octombrie. Dacă se întamplă toate aceste previziuni, promit că omul va deveni idolul meu!

Ce mă bucură în toată această chestiune este că cei de la Apple par să își vadă de treabă fără să plece urechea la toate speculațiile care se învârt în jurul lor, lucru care este cel mai sănătos pentru ei. Îmi vine în cap o vorbă bătrânească: Câinii latră, ursul trece!

7 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep