HomeFeaturedFocusAfter jailbreak

After jailbreak

how-to-jailbreak-iPhone-4S-iOS-6

Posesorii de device-uri Apple care aleseseră să își facă jailbreak și pentru care acest lucru devenise o obișnuință în trecut, deveniseră sceptici odată cu apariția iOS 6 datorită incertitudinii existenței viitoare a unui jailbreak. Scenariile erau la sfârșitul anului din ce în ce mai incerte, dezvoltatorii soluțiilor de jailbreak erau în impas, ca să nu mai vorbim despre ieșirea din peisaj a Installous-ului (și a Hackulo.us însuși), program pe care majoritatea celor cu jailbreak îl foloseau pentru instalarea de aplicații prin spatele iTunes.

Iată totuși că jailbreak-ul pe iOS6 a venit. Însă cu un simplu jailbreak nu faci mai nimic dacă “funcțiile” din spatele său nu le poți folosi. În acest moment, multe dintre aplicațiile Cydia au nevoie de update pentru versiunea 6 a sistemului de operare iar unele dintre acestea sunt foarte importante pentru nevoile after-jailbreak.

Pentru că de jailbreak-ul prin evasiOn a scris Ionuț, trecem peste acest pas si presupunem că deja este făcut. Așadar avem un device cu jailbreak, ce facem mai departe?

Personal, primul lucru pe care îl fac după jb este instalarea SBSettings si Activator. Probabil că SBSettings este unul din cele mai instalate tweak-uri, după ce ți-ai făcut o dată jb, nu mai poți trăi fără el.

IMG_1949Restul tweak-urilor și mod-urilor pe device-uri Apple, fiecare își instalează ce are nevoie sau ce îi place mai mult. Majoritatea celor cunoscute se pot instala din Cydia chiar după jailbreak, fără a mai aduce vreo modificare acestuia.

O mare problemă o constituie însă AppSync, fără de care nu poți instala prin metodele clasice aplicații din afara iTunes. Personal folosesc iFunbox pentru instalarea de aplicații, dar si pentru backupul acestora.

Exemplu practic:

Să zicem că avem instalat un IGO pe telefon, pe care îl folosim frecvent. Pentru a fi folositor, din timp in timp actualizăm în el hărțile (evident, manual, tot prin iFunbox). Pentru a-l reinstala la un moment dat, e necesar să-i facem un backup, pentru a păstra configurația cu hărțile actualizate, ca să nu pierdem apoi vremea prin a-l instala în varianta de bază și a reactualiza hărțile care ne trebuie.

Ei bine, pentru ca iFunbox să funcționeze este nevoie de AppSync. Acest tweak era oferit prin intermediul sursei Hackulo.us care însă a dispărut cu Installous cu tot. Așadar este nevoie să luăm AppSync din altă parte, dar mai ales să luăm o versiune compatibilă cu iOS6. Din fericire, acum există o versiune completă de AppSync valabilă pentru iOS 4.x-6.x, versiune pe care o găsiți în următoarele surse:

http://www.sinfuliphonerepo.com

http://cydia.myrepospace.com/Bl00dra1n/ (BL dublu zero DRA1N)

http://cydia.myrepospace.com/Perrotti/ (versiunea pentru iOS5 care merge și pe 6)

Odată ce instalați AppSync, practic se deschide calea pentru instalarea de aplicații din afara iTunes. Apoi, dacă ești maniacul instalării de tweak-uri, teme și orice alte drăcovenii au mai fost inventate, lucruri care nu se găsesc in Appstore dar care îți fac viața mai frumoasă pe idevice și, nu în ultimul rând, completează ceea ce Apple îți oferă (mult prea puțin față de ce poate un iphone), poți folosi și alte surse interesante:

http://apt.if0rce.com

http://ihackstore.com/repo

http://repo.biteyourapple.net

http://repo.hackyouriphone.org

http://ihacksrepo.com

http://cydia.xsellize.com

De menționat faptul că pe oricare dintre acestea poți avea surpriza să găsești programe piratate, dar nu atât spre “binele” utilizatorului cât spre cel al hacker-ului, așa că te poți trezi că după ce ai instalat un progrămel oarecare îți pierzi parolele la diverse conturi. Este riscul fiecăruia.

De asemenea veți avea poate surpriza ca deocamdată, multe dintre tweakurile cunoscute să nu funcționeze pe iOS6. Vor fi updatate cu siguranță.

Cât despre aplicații after-jb, să nu par chiar zgârcit, vă recomand una:

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep