HomeFeaturedFocusApple, pompierii australieni, hărțile digitale și sistemele de navigație

Apple, pompierii australieni, hărțile digitale și sistemele de navigație

firefighter-scheduling

Se pare că Apple nu este într-o relație tocmai bună cu instituțiile de ordine publică din Australia. După ce, cu ceva timp în urmă Poliția din orăselul australian Mildura a denunțat Apple’s Maps pentru plasarea localității lor la 70 de kilometri de locul în care se afla în realitate, fapt ce ar fi condus la ghidarea eronată a unui număr foarte mare de conductori auto, expuși astfel unor situații riscante, iată că acum unitatea de pompieri Country Fire Authority din Victoria a luat la ochi compania din Cupertino pentru inadvertențele din Apple’s Maps care se răsfrâng asupra propriei aplicații, FireReady.

Este vorba despre o aplicație a celor de la Country Fire Authority din Victoria care înștiințează utilizatorii în timp real despre incendiile (destul de întâlnite în Australia) din vecinătatea zonei în care aceștia se găsesc. Bazându-se pe Apple’s Maps, aplicația a preluat erorile din harta digitală, lucru care i-a deranjat destul de tare pe pompierii noștri.

Motivul pentru care v-am relatat această știre detaliată de către cei de la TheVerge, este dat de faptul că în ultima vreme s-au înmulțit situațiile în care, în diverse conjuncturi, erorile sistemelor de navigație sau ale hărților digitale au avut un impact major asupra utilizatorilor. Am citit despre un tânăr ucis pentru că GPS-ul l-a condus eronat pe aleea unui cetățean în vârstă, care încă se mai credea prin junglele Vietnamului, am citit despre ucigași care au grești casa din cauza hărților digitale și au omorât familia greșită, acum citim despre oameni care în loc să fugă de un incendiu, fug în el! De fiecare dată, tehnologia nu a lucrat cum trebuie.

De obicei sunt partizanul implicării tehnologiei în cât mai multe domenii din viața cotidiană, dar nu aș vrea să văd o lume dependentă de tehnologie. Dacă arde, fugi de foc, nu îți consulți aplicația ca să știi în ce parte ai de fugit. Dacă ești asasin plătit, îți faci puțin temele și studiezi locul, nu cauți casa viitoarelor victime pe Google Maps. Dacă ai o primă întâlnire cu o domnișoară, o întrebi frumos unde stă, în maniera clasică, nu îi ceri adresa ca să o bagi în GPS.

Greșesc? Sunt prea demodat? Chiar sunt curios care este opinia voastră pe acest subiect.

5 COMENTARII

  1. Volvo a inceput sa produca masini ce franeaza singure. Airbagul? Ne incredem viata intr-un calculator…ca sa ne umfle un balon. Avem inimi artificiale. Stimulatoare cardiace digitale. Asa ca….sa te bazezi pe gps sa fugi de foc…nu ii ceva deosebit. Sunt si altele mai vitale ij care ne incredem viata

  2. La asta cu hartile, nu m-ai prins. Sa stii ca am in masina harta rutiera a Bucurestiului, si mereu cand mergeam si nu ma descurcam, preferam harta fizica celei digitale!
    Scrisori prin posta… de la Directia Fiscala 🙂
    Totusi ce vorbim noi aici este una, iar sa fugi de un incendiu cu ajutorul unei aplicatii pentru iphone, e putin cam prea mult!

  3. @Cristian cate harti ai in casa? Cand ai primit ultima data o scrisoare in posta (alta decat factura)? Cand ai scris ultima scrisoare pe hartie? De fapt…cat ai scris pe hartie in ultimii 3 ani (nu ma refer la tiparit…)

  4. Daca pui totul sub o umbrela, da, suntem dependenti de tehnologie, ca doar si curentul electric e tehnologie. Daca le separi in ideea articolului, una e dependenta de curent electric, TV si ce ai mai spus tu, si alta este dependenta de aplicatii, GPS-uri si harti digitale, la care ma refeream eu.

  5. @Cristinele cu tata…gresesti. Suntem deja dependenti de tehnologie. Am ajuns atat de tehnologizati…incat la o pana de curent mai lunga de 3 zile…deja insusi existenta omenirii ii pusa la indoiala (ma rog…ma refer la lumea “civilizata”).
    Incearca sa-ti inchipui ca n-ai curent:
    N-ai telefon (nu poti comanda pizza, nu pot afla cand vine sotia acasa, nu o poti avertiza ca ajungi acasa si sa-l dea afara, nu poti afla cand persoanele “apriopiate” la 50 km (adica o zi de mers pe jos) au probleme
    N-ai TV (deci si accesul la divertisment/informare scazut).
    N-ai internet (no porn, no manea, no mail). Deci n-ai acces la mail, la facebook, la diverse mecanisme si unelte
    N-ai medicamente (marea majoritate au nevoie de elctricitate pt productie/transport si distributie)
    N-ai hrana suficienta (transportul? Metodele moderne de recoltare/semanare/crestere/sacrificare)
    N-ai un mijloc de transport rapid.
    N-ai bani (cati bani ai cash? si cat pe card? Eu acum 2 zile am primit salarul..dar n-am mai mult de 20 lei in portofel…in schimb am cardul. N-am mai fost la o caserie de vo 4 ani).
    Probabil mergi des in bucuresti. Din brasov faci vo 3 ore daca stiu eu bine…ce ai spune daca ai face 5-7 zile pana in bucuresti? Cam atat faci pe jos.
    deci suntem dependenti de tehnologie…pana in maduva oaselor

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep