HomeFeaturedFocusLaboratorul din smartphone

Laboratorul din smartphone

uchek

Dacă v-aș spune că există posibilitatea să îți obții analiza de urină folosind o aplicație pentru smartphone, sunt sigur că v-ar trece prin cap cele mai năstrușnice gânduri. Și credeți-mă că mă abțin cu greu să nu scap chiar eu un porumbel. Și cu toate astea o să îmi asum acest risc.

Deocamdată posesorii de iPhone sunt privilegiați, dar avem promisiuni certe, în cazul în care ne interesează, desigur, că și cei care au Android vor putea beneficia de Uchek, căci acesta este numele interesantei aplicații.

Să ridicăm și misterul care planează asupra modului de folosire. Se folosește un păhărel în care se colectează mostra respectivă de lichid. Apoi se introduce un marker de pe o fâșie de hârtie, care se fotografiază cu camera iPhone-ului. De aici, aplicația își face treaba. Și detectează, ni se spune, până la 25 de boli, dar face și câteva analize ale mostrei. Dacă are vreo importanță, aplicația costă 99 de cenți, dar un pachet de marker-e și un manual de folosire vă mai scot din buzunar încă 20 de dolari. Și pentru că sunteți din România, vă creează și dificultăți majore în procurarea lor.

Sper că apreciați că am fost în stare să păstrez un ton serios pe toată durata acestei știri. Cu toate că este acel tip de implicare a tehnologiei în medicină pe care nu prea am cum să îl aprob.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep