HomeFeaturedFocusTehnologia și medicina se înțeleg bine: urechea 3D

Tehnologia și medicina se înțeleg bine: urechea 3D

3dear

Nu este vorba despre o ureche cu o capacitate auditivă specială, ci de o ureche generată prin printare 3D. Mai exact o proteză de ureche destinată celor care se nasc cu deficiențe fizice în zona urechii externe, sau celor care își pierd în urma unor accidente nefericite urechea externă.

Pentru că tot ne place nouă subiectul aplicării tehnologiei de printare 3D în medicină, nu am putut rămâne insensibil la modul în care cercetătorii de la Universitatea Cornell din Statele Unite, au generat prin tehnologia de printare 3D o proteză de ureche folosind ca materie primă un gel conținând celule vii de colagen, extrase din coada unui șobolan și celule cartilaginoase extrase din urechea de vacă. Urechea rezultată este practic identică cu cea umană, se generează într-un termen de o zi-două, după care se mai păstrează câteva zile într-un mediu special și este gata de implantare.

Cred că este un pas important, făcut într-o direcție bună. Am repetat destul de des acest lucru, dar implicațiile avute în medicină sunt imense și înspre binele omenirii.

2 COMENTARII

  1. @Cristi da…printarea 3D ii un pas inainte…dar cel mai mare pas o sa fie in momentul in care o sa putem produce din energie curata atomi (bosonul lu’ nenea higs ne ajuta aici…si intelegerea lui). In momentul ala o sa putem printa mecanisme intregi.
    Mai exact…o sa putem printa celule…care vor compune diverse organisme sau materie organica->fooooooooooooooooodddddddddddddd…adica…hrana ieftina si suficienta pentru toata lumea.
    P.S. Asta evident o sa se intample cand o sa producem suficienta energie. Cam pentru un cubulet de zahar am avea nevoie de energia pe care o consuma un oras de gen bucuresti timp de un an.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep