HomeFeaturedFocusAsus Transformer AiO P1801, arbitrul care împacă doi competitori

Asus Transformer AiO P1801, arbitrul care împacă doi competitori

asus_transformer_aio_1

În situația noastră, competitorii sunt Android și Windows 8, două sisteme de operare ce concurează puternic (atât de puternic cât poate Windows 8). În postura de arbitru/mediator se află Asus, prin noul produs din seria Transformer, AiO P1801, care vine încă odată, dacă mai era nevoie, să certifice curajul de care dă dovadă compania din Taiwan atunci când vine vorba de inovație.

Foarte pe scurt, avem de-a face cu o tabletă de dimensiuni generoase (18.4 inchi), care rulează un Android 4.1, motorizată de un procesor quad-core Tegra 3, cu o memorie RAM de 2 GB și una internă de 32 GB. Cu excepția dimensiunilor, nu avem de-a face cu parametri tehnici ieșiți din comun.

Minunăția vine însă atunci când punem tableta într-un “PC Station” de forma unui computer All-in-One, transformând-o într-unul. Cu tastatură și mouse, dar și cu posibilitatea de a folosi touch-ul pe Windows 8-ul pe care îl pornim dintr-un simplu buton. Tableta preia funcția de display, lăsându-ne să ne bucurăm pe lângă sistemul de operare (pentru cei care se bucură de Windows 8), de niște caracteristici tehnice chiar drăguțe: un procesor Intel i5, un hard-disk de un TB, 8 GB memorie RAM, o placă grafică Nvidia GeForce GT 730M de 2GB, plus alte caracteristici și conectivități care fac din Asus Transformer AiO P1801 un sistem chiar puternic. Și merită repetat, îl obținem prin simpla apăsare a unui buton.

Cred că am mai spus-o, când vine vorba de inovație, Asus are întotdeauna merite pe care nu prea avem cum să i le negăm. Nu este nevoie să insistăm în această direcție.

Cam asta este pe scurt noul Transformer AiO P1801, acest hibrid tabletă/PC arătat prima dată lumii la CES, dar preconizat a se vinde începând cu 12 Aprilie la un preț recomandat de 1299 USD conform celor de la Mashable. Să sperăm că la un moment dat, va fi și “pe lung”. 🙂

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep