HomeFeaturedFocusGoogle explică cum funcționează motorul de căutare pe net

Google explică cum funcționează motorul de căutare pe net

image

Cu toții am ajuns să folosim aproape din instinct motorul de căutare Google și din acest motiv google a fost acceptat ca și verb în limba engleză. Aproape mecanic furnizăm motorului termeni de căutare în speranța că vom găsi rapid ceea ce ne interesează. De-a lungul timpului, aproape fără să ne dăm seama am ajuns să ne perfecționăm singuri tehnicile de căutare pe Google fără să știm prea multe (unii dintre noi) despre cum funcționează algoritmul Google care ne oferă rezultatele.

Cei care au avut timp să se documenteze știu foarte bine să manevreze algoritmul pentru a ajunge în cel mai scurt timp la rezultatele dorite. Reușesc asta pentru că au înțeles modul de funcționare al motorului de căutare: ce criterii sunt folosite la indexare, ordinea cuvintelor, relevanță, legături etc. Toate astea sunt ascunse utilizatorului obișnuit dar determină direct rezultatele afișate.

Din motive încă neclare Google a decis să ofere din proprie inițiativă date despre cum funcționează motorul de căutare. Pentru asta a lansat site-ul ‘How Search Works‘ pe care îl poate consulta oricine e interesat de domeniu și astfel să fie capabil să înțeleagă secretele din spatele Google.

“Pui o intrebare, primești un răspuns. Dar ce se întâmplă între cele două operații? Anul trecut am lansat un site animate care explică traseul unui email de la prieteni și familie în jurul lumii. Astăzi lansăm ceva similar, un site numit Cum funcționează căutarea”

Site-ul How Search Works e creat pentru utilizatorul obișnuit de internet – el poate să citească și să înțeleagă de ce două căutări aparent identice dau rezultate diferite, cum e organizată informația, ce se face cu numerele de cărți de credit, ce impact au site-urile cu malware etc.

Aruncați un ochi pe secțiunea Tips & Tricks. Dacă nu aveți timp să parcurgeți elementele definitorii pentru algoritmul de căutare, rețineți sfaturile din secțiunea tips & tricks. Nu o să vă transformați în maeștrii, dar măcar o știți să ajungeți mai repede la rezultatele pe care le căutăți.

via betanews

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep