HomeFeaturedFocusTelefoanele smart câștigă războiul cu rudele lor mai sărace

Telefoanele smart câștigă războiul cu rudele lor mai sărace

IDC_smartphone_chart

Cu alte cuvinte, 2013 este anul în care în sfârșit, la nivel global al vânzărilor de telefoane, smartphone-urile înclină balanța în favoarea lor în lupta cu telefoanele obișnuite. Este un moment pe care mulți l-au prezis de ceva vreme, iar acum IDC are curajul să îl dea ca cert pentru următoarea perioadă a anului.

Mai mult, previziunea făcută de celebra firmă de cercetare merge în viitor, până în 2017, anul în care telefoanele smart vor deține două treimi din volumul total de telefoane la nivel global. Aș îndrăzni să spun că se va întâmpla chiar mai repede, având în vedere că sunt câțiva factori care conduc la accelerarea acestui fenomen.

Vorbim despre o întâlnire a cererii de pe piețele mari aflate în dezvoltare, ca Brazilia, China sau India cu o ofertă variată de aparate la prețuri accesibile (și nu vorbesc aici de marii producători), dar și de faptul că tot mai multă lume își dorește să poată face browsing de pe telefon, să poată accesa email-ul, sau să poată utiliza un GPS. Bineînțeles că la această creștere contribuie și prețurile competitive dar și dezvoltarea infrastructurii care permite transferul de date pe device-ul mobil. Rețelele 4G sunt ultimul exemplu în acest sens. Chiar și operatorii își orientează eforturile pe zona de smartphone, așa că până la urmă concluzia celor de la IDC este una firească.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep