HomeFeaturedFocusCum creeaza oricine o aplicatie METRO de Windows 8.1? Folosind Project Siena

Cum creeaza oricine o aplicatie METRO de Windows 8.1? Folosind Project Siena

image

După App Studio, serviciul prin care oricine poate să creeze un program de Windows Phone 8, Microsoft lansează și serviciul similar pentru Windows 8.1. Numele său este ”Project Siena”, un serviciu gratuit, aflat în stadiu beta, prin care orice persoană, fără cunoștințe de programare, poate să creeze aplicații pentru Windows 8.1 în interfața METRO. Proiectul Siena poate fi instalat și pe tablete, interfața optimizată touch fiind și mai simplu de folosit.

Elementul cheie al proiectului este tocmai aceasta: informația grafică. Totul se întâmplă intuitiv, aplicația creată prinzând formă pe măsură ce utilizatorul se folosește de interfața grafică. Cum spuneam, fără să fie nevoie de cunoștințe de programare. Teoretic, oricine știe să folosească un Word sau a folosit vreodată un PowerPoint o să fie capabil să creeze prima aplicație de Windows 8.1.

Cu editorul vizual al proiectului Siena pot fi integrate date din surse diverse – Excel, Azure, RSS sau chiar SharePoint. După ce ați făcut ceva teste și sunteți mulțumiți aveți posibilitatea de a vrea propria aplicație, cu tot cu kit-ul de instalare. Ce ulterior poate fi distribuit prietenilor.

Project Siena poate fi descărcat din Windows Store urmând link-ul de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep