HomeFeaturedFocusApple dicteaza trendul: noile ultrabook-uri MacBook Air mai rapide si mai ieftine...

Apple dicteaza trendul: noile ultrabook-uri MacBook Air mai rapide si mai ieftine ca modelele precedente

image

Apple tocmai şi-a actualizat linia de ultrabook-uri MacBook Air cu variante mai rapide, construite în jurul platformei Haswell şi cel mai important, mai ieftine cu 100 USD faţă de variantele precedente. Rar vezi ca o companie să vină şi să actualizeze gama de produse cu variante mai performante şi în acelaşi timp să le facă mai ieftine.

Apple tocmai a făcut asta: noile MacBook-uri Air de 11 şi 13 inci primesc noile procesoare Haswell într-o carcasă cu design identic cu cel de anul trecut. Schimbările introduse sunt legate de introducerea pe MacBook Air a procesorului Intel Core i5, la 1.4GHz dual-core (faţă de cel la 1,3 GHz introdus anul trecut) plus 4GB RAM şi 128GB pentru stocare în variantele cele mai ieftine.

Urmarea este că şi autonomia s-a mai îmbunătăţit puţin: de la 8 la 9 ore pentru modelul de 11 inci şi de la 10 la 12 ore pentru cel de 13 inci.

image

 

Cum bine zice Apple, nu poţi să spui că reuşeşti să ai autonomie de o zi până nu încerci pe pielea ta. Acum două săptămâni când eram în San Francisco am fost foarte aproape să îmi înlocuiesc MacBook Air-ul din 2011 cu modelul 2013. Acum mă felicit că nu am făcut-o şi am ales să cumpăr o baterie nouă, operaţie care m-a costat “doar 142 USD”. Noul MacBook Air de 13 inci din 2014 are mai multe de oferit – 12 ore de autonomie îţi vor permite să lucrezi o zi, fără nici cea mai mică problemă. Prin comparaţie, modelul de 13 inci din 2011 îmi oferă acum (cu o baterie nouă) o autonomie de aproape 5 ore (pe Windows 8.1 sau MacOS Mavericks).

Poate cel mai important lucru legat de noua gamă MacBook Air este preţul: 899 USD pentru modelul de 11 inci cu 4GB şi 128 GB SSD în timp ce MacBook Air de 13 în aceiaşi configuraţie e 999 USD.

Cred că acum e momentul în care toţi cei ce îşi doresc un MacBook Air să se ducă şi să îl cumpere!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep