HomeFeaturedFocusPazea! Bataie cu roboti!

Pazea! Bataie cu roboti!

Nu este o păruială haotică, nu este o luptă între roboții umanoizi Atlas și Petman, despre care am tot vorbit pe aici, deși recunosc că mi-ar plăcea să văd așa ceva. Vorbim totuși despre un eveniment organizat după niște reguli clare și despre niște roboți care trebuie să respecte anumite standarde. Vorbim despre ediția din 2014 a BattleLab Robotica!

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj-Napoca te invită în data de 12 aprilie 2014, la a patra ediţie a competiţiei BattleLab Robotica. Evenimentul se va desfăşura în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 de la ora 10:30.

Competiția constă în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 15 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Echipele sunt formate din maximum 4 studenţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii respectă prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Echipele cu cele mai bune performanțe vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Internationale de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Sunt așteptați peste 200 de spectatori curioși să vadă aceste lupte sumo între roboți în data de 12 aprilie în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 de la ora 10:30. Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul BattleLab sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep