HomeFeaturedFocusSi s-au batut robotii!

Si s-au batut robotii!

Așa cum v-am spus deja, în cadru organizat, după reguli foarte clare. Pentru că așa se desfășoară BattleLab Robotica, evenimentul care a prilejuit micile mostre de scenariu apocaliptic cu roboți inteligenți. În cadrul acestei ediţii au participat 21 de echipe de studenți de la universitățile cu profil tehnic din România, care au muncit luni în șir la realizarea robotului, acesta fiind un proiect complex la care s-au aplicat cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare.

Echipele au fost formate din maximum 4 studenţi, competiţia respectând regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament.

Peste 200 de spectatori de toate vârstele au venit să vadă luptele dintre roboți.

Roboții au fost puternici, luptele strânse, iar datorită multiplelor remize, spectacolul s-a prelungit până în jurul orei 17.

Pe locul 1 s-a clasat robotul BULLET, pe locul secund s-a clasat robotul WOLF, iar noii veniţi în competiție, mândrii posesori ai robotului intitulat RUGINĂ au ajuns să se claseze pe locul 3. Alte premii din cadrul competiției au fost premiul de popularitate câștigat de Rugină, premiul pentru BEST Design: Matilda (sex feminin, bineînțeles) și premiul pentru cel mai viteaz robot: Ion.

Atmosfera din cadrul ediției 2014 a BattleLab Robotica a fost sintetizată cel mai bine de Ș.I. Dr. Ing. Septimiu Crișan, organizatorul evenimentului:

„În timpul anului abia aștept să se întâmple evenimentul. În ziua concursului nici nu vreau s-aud de el. Și când se termină spun: mai vreau o dată!”

Ediția de anul următor se arată mai promițătoare și se dorește a face primi pași în a deveni o competiție de talie internațională.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep