HomeCloud & MobilityDemo Microsoft Power BI: date relevante despre World Cup

Demo Microsoft Power BI: date relevante despre World Cup

image

Ce se întâmplă când pui o întrebare de genul ”Care jucător a marcat cele mai multe goluri pe cont propriu?” unei baze de date sau chiar pe net? De cele mai multe ori ești bombardat cu răspunsuri din care nu prea poți alege un cel mai bun. Dar dacă reușești să pui aceiași întrebare, transformată în niște parametri corecți de căutare pe o bază de date adecvată, s-ar putea să găsești și ceea ce cauți.

Dar în momentul acela ești deja specialist în BI (Business Intelligence).

V-ați gândit vreodată câte ați avea de câștigat dacă ați reuși să folosiți fraze din vorbirea curentă ca să cereți date unui calculator? Cu Power BI, instrumentul de Business Intelligence adus peste Office 365, Microsoft face pași mari în direcția asta. Pentru că domeniul mi se pare foarte interesant și am observat că există multe arii de aplicabilitate în viața de zi cu zi, m-am decis să vă fac și vouă poftă să explorați zona de BI din cloud-ul Microsoft.

Pentru asta ne vom folosi de datele despre World Cup din ultimii 25 de ani, agregate de Microsoft într-o bază de dată accesibilă. Urmând link de aici aveți posibilitatea să vedeți ce știe Power Q&A, interfața prin care puteți accesa serviciul de analiză din cloud.

Nu numai că veți obține informații rapide, întrebând sistemul ca și cum ați întreba un specialist, dar aveți acces instant și la grafice relevante. Dacă veți dori, puteți interacționa cu datele extrăgând astfel propriile concluzii valide.

Datele peste care sunt aplicate tehnicile de BI sunt oferite de Opta Sports Ltd. și conțin date despre jucători și performanțele lor, statistici despre echipe, arbitri, stadioane etc.

Mergeți și faceți și voi un test.

 

image

Veți observa și voi ce lucruri interesante se pot extrage folosind Power BI.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep