HomeFeaturedFocusVideo: o privire in viitor - robotul Ro-BOW canta la vioara (destul...

Video: o privire in viitor – robotul Ro-BOW canta la vioara (destul de bine)

image

Încă o chestie pe care am văzut-o în filmele Sci Fi – roboții muzicanți, ce pot să cânte piese clasice la fel de bine ca muzicienii pasionați – pare să fie acum realitate. Ro-Bow e un sistem, să îi zicem totuși robot întregului ansamblu, care exact asta poate să facă: cântă la vioară piese clasice.

Seth Goldstein a construit Ro-Bow (detalii aici) cu ajutorul senzorilor, a unui sistem mecanic ce mișcă arcușul și înclină corespunzător vioara și bineînțeles a unui program care conduce ansamblul. Priviți mai jos ce a ieșit:

Mai e mult drum de parcurs până când interpretarea Ro-Bow va putea să concureze cu cea a unui muzician. Probabil că sună mult mai bine decât ceea ce mulți dintre noi ar putea produce.

E însă o dovadă că oamenii pasionați pot realiza multe, inclusiv să își vadă visele realitate, de data asta cântatul la vioară prin intermediul unui robot. Încă nu e cazul ca vreun membru al vreunei orchestre simfonice să se teamă că își va pierde slujba – sincer nu cred că vreodată creativitatea omului și modul în care un artist simte și cântă muzica vor putea fi copiate măcar de inteligența artificială.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep