HomeFeaturedFocusAutoritatile ruse au dat-o pe SEO

Autoritatile ruse au dat-o pe SEO

Că există oameni plătiţi să posteze informaţii şi comentarii pro-ruse pe diferite pagini web şi în cadrul diferitelor articole şi discuţii, nu mă miră prea tare. Mă aşteptam să fie aşa, până la urmă au învăţat şi politicienii de la companiile mari şi se adaptează din mers, încercând să ţină pasul cu tehnologia şi să atingă şi publicul mai tânăr, care devine o masă tot mai mare. L-am văzut şi pe Ponta care felicita pe Facebook tot ce prindea, de la Simona Halep şi Steaua Bucureşti, până la olimpicii români. Acum parcă nu mai este aşa de vocal.

Însă m-a mirat totuşi să aflu cât de sistematizat şi pus la punct este aparatul de propagandă în online controlat de oamenii lui Putin, angajaţi să îi mângâie ego-ul şi pe Internet. Totul a fost posibil datorită interviurilor date de un blogger care a făcut acest lucru pentru o perioadă şi acum s-a decis să facă publice toate detaliile. Spre binele lui, sper că e ascuns cum trebuie!

Marat Burkhard, dacă acesta este numele lui real, a povestit într-un interviu dat postului Radio Europa Liberă, pe care îl ascultam noaptea pe întuneric, cum funcţionează o astfel de instituţie.  Internet Research, numele sub care se ascundea una dintre aceste armate de postaci, avea grijă să producă aproximativ 300.000 de posturi, comentarii şi tweet-uri comandate de băieţii roşii. Pare mult, dar se pare că era o muncă foarte bine plătită. Se lucrează sistematizat, în echipe de trei, unul pozând în pro-occidental iar ceilalţi doi demontându-i argumentele. Se lucrează şi la nivel de SEO şi asta m-a mirat destul de tare, existând termeni şi combinaţii de cuvinte care erau obligatoriu de folosit. Marat a exemplificat cu “defense minister” sau “Russian army” şi a mai precizat că erau vizate marile reţele sociale dar şi paginile web ale unor importante mijloace media din occident şi de peste ocean. New York Times, CNN sau BBC au fost doar câteva exemple.

Materialul este extrem de interesant şi, dacă aveţi răbdare, puteţi să citiţi mai multe pe site-ul celor de la Radio Europa Liberă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep