HomeFeaturedFocusHackerii perturba activitatea LOT in Varsovia, 1400 pasageri tinuti la sol

Hackerii perturba activitatea LOT in Varsovia, 1400 pasageri tinuti la sol

Lot.embraer.e-170-100st.sp-ldd.arp

E deja veche știrea, dar merită să discutăm despre ea: încă un incident care implică companiile aeriene. De data asta e vorba despre LOT, compania poloneză, a cărei sisteme din aeroportul din Varșovia au fost sparte la sfârșitul săptămânii trecute de către hackeri. Iar pentru că reparația și curățarea (oare?) a durat vreo câteva ore bune, 10 curse au trebuit anulate (plus altele care au fost amânate) și aproape 1400 de pasageri au rămas în aeroport.

Compania LOT spune că doar sistemele din aeroport pentru ticketing au fost afectate și că în nicio clipă zborurile nu au fost compromise, toate cursele care au aterizat au făcut-o în condiții optime.

Observați că începem să auzim tot mai des despre incidente de securitate? Azi l-am reauzit pe Andy Malone vorbind despre securitate: ”Oricine poate să fie compromis, indiferent de cât de bine se protejează” și mă întreb oare ce au căutat respectivii în aeroportul din Varșovia? Ce a fost atât de interesant acolo încât să merită să ca sistemele din aeroport să fie sparte?

via NBC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep