HomeFeaturedFocus5 motive pentru care LG V10 ar trebui sa fie noul vostru...

5 motive pentru care LG V10 ar trebui sa fie noul vostru smartphone Android

DSC_3556

LG V10 e acel tip de smartphone care te prinde imediat ce ajungi să îl folosești. Pentru că arată interesant, are o cameră excelentă, se folosește ușor și are un aspect care îți dă încredere.

Motivul principal pentru care îmi fac în continuare timp să scriu pe MOBzine.ro (dincolo de pasiunea mea pentru IT și gadget-uri) este că am ocazia să testez și să fiu impresionat de produse care altfel mi-ar fi destul de greu de atins. Când citisem despre lansarea lui LG V10 nu am fost deloc impresionat de decizia LG de a aduce un succesor pentru LG G4, cu mai multă memorie și alt design.

LG G4 oferea tot ce era important: un design interesant, o super cameră foto, performanță decentă foarte bună si introducea ideea de accesorii de piele.

Timpul a trecut și în avalanșa de lansări de după MWC 2016 un sample LG V10 a ajuns și la mine pentru testare. De obicei scriu despre produse imediat ce le primesc, tocmai ca să pot să spun primele impresii, doar că în cazul lui LG V10, din lipsă de timp am tot amânat scrierea primului articol.

Așa că iată-mă acum în postura în care nu mai pot vorbi din postura cuiva ce abia a făcut cunoștință cu LG V10. Sunt în poziția cuiva care apreciază foarte tare acest smartphone și îl recomandă tuturor celor ce caută un smartphone care să iasă din tipare.

Vă dau 5 motive pentru care LG V10 o să vă impresioneze și pe voi.

1. Construcția rugged și rezistența la șocuri

DSC_3544DSC_3546

LG V10 nu seamănă cu niciunul dintre smartphone-urile flagship ale momentului: propune o nouă abordare, mai bărbătească dacă îmi este permis, e mare (159 x 79 x 8.6 mm) și cântărește 192 de grame. Materialul din care este construită carcasa (carcasa nu este unibody, se poate scoate bateria și accesul la nanoSIM și microSD este facil)este denumit „Dura Guard” de către LG, fiind o combinație de oțel acoperit cu un strat de oxid de crom, cu capacități regenerative la contactul cu oxigenul.

LG V10 se ține excelent în mână, aderența dată de capacul carcasei fiind maximă. Denumit „Dura Skin”, materialul din care este construit capacul este elastic, foarte aproape de consistența unui material cauciucat, asemănător siliconului. LG zice că ar fi de două ori mai rezistent la zgârieturi decât plasticul și de 10 ori mai rezistent decât aluminiul. Combinația de „Dura Guard” și „Dura Skin” au permis ca LG V10 să primească certificarea MIL-STD-810G, care în traducere liberă înseamnă că a trecut un standard militar de rezistență la șocuri (chestia asta la americani le zice multe, ei sunt fanii certificărilor military grade), având șanse mari să scape nevătămat în urma unor căzături sau dacă este folosit în frig/căldură.

Din păcate LG V10 nu este și rezistent la apă, probabil că dacă ar fi avut și această certificare ar fi fost un produs și mai interesant.

2. Camera de 16 MP cu focalizare cu laser

DSC_3552

LG G4 are una dintre cele mai bune camere foto puse vreodată pe un smartphone. V10, care moștenește o configurație hardware aproape identică, folosește aceiași cameră și are în schimb software mai nou și mai performant. Pe LG V10 este disponibil un senzor de 16 MP, cu focalizare prin laser și stabilizare optică, folosind lentile cu f/1.8, plus un senzor de lumină ambientală capabil să interpreteze și să redea culorile în tonuri mai apropiate de realitate.

Fotografiile ies extrem de bine, cu culori reale:

20160306_14015820160305_131010

Legat de software, modulul de pe LG V10 permite controlul mai amănunțit pentru setările legate de balansul de alb, ISO, viteza de declanșare, valorile ISO plus toate setările manuale moștenite de la camera de pe LG G4. Cine vrea poate să salveze imaginile și în format RAW.

Pe față V10 are două camere foto, fiecare cu senzor de 5 MP, una are un unghi de 80 de grade, cealaltă folosind unul de 120 de grade, așa cine vrea un selfie phone are niște funcții interesante cu care să se joace.

3. Două display-uri

DSC_3550

Pe LG V10 veți găsi o primă implementare a unui concept interesant: două ecrane. Pe lângă ecranul clasic, de 5.7 inci IPS (1440 x 2560 pixeli) LG a mai pus unul (chiar lângă cele două camere frontale) de 2.1 inci și cu o rezoluție de 160 x 1040 pixeli, capabil să funcționeze și independent.

Tot display-ul este protejat cu Gorilla Glass 4 pentru zgârieturi, iar ecranul oferă culori excelente și o vizbilitate foarte bună.

Una dintre inovațiile aduse de LG în V10, adică cel de-al doilea display, este definitorie pentru acest aparat. Nu este doar un display pe care să se afișeze informații (se poate alege între un mesaj personalizat, vremea, data, o listă de contacte des accesate, controlul pentru aplicația audio, agenda, notificările și lista ultimelor aplicații folosite) ci și un mijloc de a interacționa rapid cu smartphone-ul (are la rândul său suport pentru touch) atunci când nu e nevoie de aprinderea completă a ecranului pentru a face anumite operații.

Mie îmi este extrem de util pentru controlul muzicii, afișarea agendei și citirea rapidă a notificărilor. De altfel, ecranul secundar este pornit și când avem activ ecranul principal, pe el fiind afișate notificările Android.

Poate la fel de bine să fie și un fel de task manager, adică un instrument prin care să se activeze rapid aplicațiile de care e nevoie (se poate defini o listă de shortcut-uri ce poate fi afișată).

4. Performanță

Considerați LG V10 ca un G4 optimizat și ceva mai rapid. Avem un cipset Snapdragon 808 (Quad-core 1.44 GHz Cortex-A53 & dual-core 1.82 GHz Cortex-A57), Andreno 418 GPU și 4 GB RAM (nu 3 ca pe LG G4) cu 32 GB pentru stocare ce împreună oferă o performanță normală pentru un astfel de aparat. Da, e în urma lui Galaxy S7 sau S7 Edge, dar vorbim de un smartphone lansat cu aproape 6 luni în urmă.

20160312_125906

LG V10 se mișcă excepțional atât prin interfața Android (doar 5.1.1 din păcate) cât și în oricare dintre aplicațiile pe care le-am folosit – iar eu supun la chinuri orice smartphone ce îmi pică în mână, cu cel puțin 3-4 aplicații (Twitter, Facebook, Email, WordPress, TuneIn, Here Maps, Vector Watch, Fitbit) active permanent.

5. Încărcare rapidă

LG V10 beneficiază de o baterie de LI-Ion de 3000 mAh, aproape suficientă pentru a ține în viață o zi acest smartphone. Iar când zic aproape iau în calcul un scenariu în care conexiunea Bluetooth e activă permanent (conectat la un Vector Watch Luna), cu 4G și WiFi permanent pornite și TuneIn Radio mergând cam 3-4 ore.

Cu toate astea au fost situații în care am rămas fără baterie, salvarea fiind funcția de încărcare rapidă (Quick Charge 2.0) care permite obținerea de 50% în doar 40 de minute.

 

Pentru toate cele de mai sus plus un EXTRA format dintr-un set foarte bun de căști in ear, funcția Hi-FI DAC și senzorul de amprentă foarte rapid consider că LG V10 este o excelentă alegere pentru cine vrea un smartphone mai deosebit, cu o cameră foto foarte bună.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep