HomeFeaturedFocusIBM disponibilizeaza o parte din angajatii din SUA

IBM disponibilizeaza o parte din angajatii din SUA

Compania, care a terminat anul 2015 cu un număr total de angajați la nivel global de peste 377.000 de oameni, a inițiat un nou val de disponibilizări, mai ales din rândul celor care lucrează pe teritoriul Statelor Unite. Dacă luăm în calcul și nevoia de lichidități a companiei, pe care o arată intenția de a vinde o parte din acțiunile deținute la Lenovo Group încă de pe vremea când divizia de laptopuri a IBM-ului a fost achiziționată de Lenovo, putem spune că în IBM are loc un fel de reașezare a priorităților și că acest gigant pare a-și schimba puțin focusul.

Lucru pe care, de altfel, l-au confirmat chiar și la modul oficial:

“IBM is aggressively transforming its business to lead in a new era of cognitive and cloud computing. This includes remixing skills to meet client requirements.”

Într-adevăr, în cazul forței de muncă reorientată prin companie înspre noi poziții (se estimează că există aproximativ 25.000 de poziții libere în noua organizare, care vor fi umplute de angajații actuali care nu se vor mai regăsi în noua organigramă), accentul pare a fi pus tot mai mult pe cunoștiințele de cloud.

Chiar dacă nu se cunoaște încâ și o cifră a numărului de persoane pe care IBM intenționează să le disponibilizeze, zvonurile neoficiale spun că aceasta poate ajunge și până la o treime din angajații care lucrează pentru IBM pe teritoriul Statelor Unite.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep