HomeMobileAndroidVeste buna: LG ofera oficial pentru deblocarea bootloader-ului pentru LG G5 (H850)...

Veste buna: LG ofera oficial pentru deblocarea bootloader-ului pentru LG G5 (H850) varianta Europeana

LGG5_1

O veste foarte interesantă pentru entuziaștii cărora LG G5 le-a căzut cu tronc: LG oferă în mod oficial posibilitatea de a debloca bootloader-ul și în acest fel să se poată pune pe el fără probleme versiuni personalizate de Android. Procesul în sine nu e deloc complicat, dar nici la fel de simplu ca pe Nexus. În principiu presupune extragerea informațiilor de identificare pentru aparat, crearea unui cont pe site-ul LG Developer, intrat pe pagina de deblocare și prin introducerea IMEI-ului și a identificatorului extras deja se poate obține un fișier unlock.bin (vine pe email) cu care poate fi rescris bootloader-ul via comanda ”fastboot flash unlock unlock.bin”.

Operația rescrie bootloader-ul cu unul deblocat, dar în același timp și resetează aparatul – dacă vreți să încercați, fiți siguri că aveți copii de siguranță făcute.

Și de aici sunteți liberi să încercați diversele arome de Android făcute special de ”bucătarii” XDA pentru LG G5.

Mi se pare o decizie foarte bună luată de LG și mă bucur că nu e prima în acest sens, ceea ce îmi spune că LG vrea să stea aproape de zona de entuziaști. După ce m-am jucat mai mult cu LG G5, iar acum că se poate debloca și bootloader-ul, acest smartphone e un candidat foarte bun pentru Androidul meu din 2016.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep