HomeFeaturedFocusCe selfie stick, luati drona de selfie

Ce selfie stick, luati drona de selfie

02_IOT_DRONE_HERO_1024x1024-800x420

Era doar o chestiune de timp până ca cineva să scoată o idee care să vină și să înlocuiască selfie stick-ul cu ceva mai versatil și care să nu se stea în cale. Iar drona se pare că este pasul următor în evoluția aparatelor care ne ajută să ne cultivăm cultul personal.

A fost prima dată drona Nixie despre care nu am mai auzit nimic. Acum a venit ROAM-e, o altă dronă făcută în același scop: să ne fotografieze din unghiuri ce ar fi inaccesibile unui selfie stick clasic.

 

 

03_IOT_DRONE_IN_HAND_1024x1024-1280x576

Numai că ROAM-e ni se prezintă ca mai mult decât o dronă, vrea să fie un roboțel autonom, care să ne urmărească ascultător și să ne facă milioane de poze in diferite ipostaze. Față de alte soluții similare ROAM-e vine și cu un alt concept: are un body cilindric, construit pe verticală, similar cu o sticlă de 0,5 l. Aripile elicei se strâng în jurul corpului pentru a prinde o formă compactă, relativ simplu de cărat prin buzunare sau … genți.

Ca și concept, ROAM-e e simplu: scoți drona, o arunci în aer și ea va pluti câutând să identifice fețe pe care să le fotografieze. Cu ajutorul unei aplicații de Android și iOS ea va putea fi antrenată în legătură cu fețele (sau fața) pe care ar trebui să le recunoască, în așa fel încât ea să rămână ”fidelă” stăpânului său.

ROAM-e e echipată cu o cameră de 5 MP și are o autonomie teoretică de 20 de minute de zbor. După e nevoie de o pauză de 2 ore pentru încă un set de 20 de minute de selfie-uri. Partea bună este că bateria poate fi schimbată așa că dacă investiți în destul de multe baterii, ROAM-e poate să vă însoțească cam peste tot.

Toată povestea asta vine contra unei sume de 349 USD, iar compania ce o vinde, adică IoT Group, ne spune că disponibilitatea va fi cam în 12 săptămâni de la comandă.

Întrebarea cheie este: câți entuziaști vor intra în joc?

Dacă vă interesează mai multe detalii, le găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep