HomeStiriCateva date despre editia din acest an a BattleLab Robotica

Cateva date despre editia din acest an a BattleLab Robotica

battlelab robotica

S-a încheiat încă o ediție a evenimentului organizat de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din ClujNapoca în colaborare cu organizația studențească BEST ClujNapoca. Una spectaculoasă, care a marcat și câteva premiere inedite. Peste 300 spectatori de toate vârstele au venit să vadă luptele de sumo dintre roboți. Roboții au fost puternici și luptele strânse. În plus, așa cum spuneam, anul acesta, în locul unei singure competiții, au fost ținute două. Mai exact, o competiție locală, unde au concurat echipele clujene împreună cu cele naționale. Cea de-a doua competiție a fost una internațională, unde echipele naționale au avut ocazia să concureze împotriva celor internaționale.

La finala locală, pe locul 1 s-a clasat robotul Morpehus. Unul din membrii echipei care a construit acest robot luptator, a declarat:

Mi s-a părut super fain! Am participat și anul trecut și am venit și acum pregătiți să luăm cel puțin un loc pe podium. A fost foarte fain, foarte bine organizat și sper să fie așa și la anul.

Pentru finala internațională, robotul Wolf a fost câștigător, membrii echipei declarând:

A fost o victorie reușită, destul de muncită și un pic bine meritată. Organizarea OK, nimic de reproșat, premiile excepționale, poate printre puținele competiții din Europa de Est care oferă niște premii ok.

Dr. Ing. Septimiu Crișan, organizatorul evenimentului:

Una dintre cele mai reușite competiții de până acum, prima oară când facem internațional pe bune, prima oară când indiferent cât de mult ne-am dorit să-i batem pe bucureșteni, n-am reușit. Dar, în final, este un pas pe care îl ducem împreună cu bucureștenii la consolidarea poziției României în lume, ca fiind una dintre cele mai bune țări în sportul de sumo robotic și robotică în general. Pe de altă parte, la Cluj, evenimentul ăsta este și va fi mereu special pentru noi, pentru că aduce tuturor studenților niște beneficii fantastice față de orele de curs pe care le predăm și pe care le facem împreună.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep