HomeStiri“Datele utilizatorului” colectate de producator de pe un vibrator inteligent

“Datele utilizatorului” colectate de producator de pe un vibrator inteligent

smart sex toy

Da, există și astfel de jucării sexuale, destinate cică utilizării în cuplu. M-am gândit puțin până să abordez subiectul, pentru că nu este tocmai pe zona noastră de interes și nu am vrut să credeți că ne-am apucat de cancanisme. Dar apoi mi-a trecut prin minte o chestie. Ce așteptări să mai ai de la cei care produc telefoane smart sau smart TV-uri în ceea ce privește confidențialitatea datelor tale personale și, până la urmă, chiar intimitatea utilizatorului, dacă până și de pe o astfel de jucărie sexuală producătorul său colecta informații, chipurile pentru statistică?

Este vorba despre Standard Innovations Corporationși al lor We-Vibe 4 Plus, un vibrator inteligent care poate fi controlat printr-o aplicație de smartphone. Subiect de discuție în cadrul DefCon, respectivul produs s-a dovedit că transmitea informații legate de temperatură și nivelul de vibrații către producătorul său la fiecare minut de utilizare. Iar faptul că acest lucru nu era specificat nicăieri în documentația respectivului produs, se înțelege de la sine. Cu ce puteau aceste informații să îi ajute pe producători, chiar nu știu. Evident, ele puteau fi vândute (și probabil că asta se și întâmpla) celor care se ocupă cu întocmirea diverselor statistici.

Cazul ăsta este dovada cât se poate de vie că unele chestii sunt mult mai sănăntoase dacă rămân ne-smart. Cel puțin în cazul celor care preferă să păstreze anumite detalii ale vieții lor la un nivel intim.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep