HomeFeaturedFocusDespre Gecko slimline bluetooth keyboard–o tastatura de Continuum for Phones

Despre Gecko slimline bluetooth keyboard–o tastatura de Continuum for Phones

DSC_4084

Pentru mai bine de o lună m-am jucat cu o tastatură portabilă Gecko Slimline Keyboard pe Bluetooth împreună cu Lumia 950 XL și Continuum for Phones, timp în care a ajuns la concluzia că există și soluții portabile mai ieftine decât Universal Foldable Keyboard de la Microsoft, bine, nu la fel de mică sau elegantă. Însă de vreo 2-3 ori mai ieftină.

Ideea pentru care nu am mai vrut Universal Foldable Keyboard de la Microsoft pentru a-mi pregăti prezentarea de Continuum for Phones de la IT Camp 2016 a fost că nu nici acum nu mă pot obișnui să scriu pe tastaturi mici – mă pot descurca cu ele, dar dacă vreau viteză am nevoie de ceva mai mare.

Tastatura slimline Gecko a fost o surpriză cât se poate de plăcută: s-a conectat fără probleme pe Lumia 950 XL și și-a făcut treaba foarte bine – autonomia a fost undeva la 8-9 ore, zic suficientă pentru a lucra pe Continuum for Phones timp de 3-4 zile.

Cel mai mare avantaj al ei este că este foarte ușoară, suficient de mică ca să o poți lua cu tine și în același timp suficient de mare pentru a putea lucra la ea relativ ușor.

Construcție

DSC_4088

Când am primit-o de la GSMnet.ro costa cu puțin peste 100 de lei, un preț foarte bun dacă îl leg de cei aproape 400 de lei ai Foldable Keyboard de la Microsoft. Diferența nu este întâmplătoare – tastatura Microsoft e mult mai bine finisată și arată mult mai bine.

Pentru cine nu e interesat de aspectul ăsta și vrea o tastatură portabilă pe care să o folosească pentru Android, iOS sau Windows 10 Mobile, Gecko slimline keyboard are și alte avantaje dincolo de preț.

Tastatura e făcută dintr-un plastic negru, mat și are o construcție clasică, cu șase rânduri de taste, inclusiv cu săgeți și semne speciale, delete și backspace.

DSC_4093

Tasta space e suficient de mare încât să poți lucra fără să te încurci, shortcut-urile de Home, End, Page UP și Page DOWN sunt la îndemână.ș

Mi-a plăcut că tastele au o cursă mică – nu fac un zgomot prea mare și îți dau la nivel de mișcare și sunet, feedback-ul necesar să poți lucra.

Ergonomie

DSC_4092

Combinația dintre dimensiunea tastelor și distanța dintre ele este perfectă pentru cineva cu degete normale, care vrea o tastatură mai mică. Pornirea, conectarea și deconectarea se fac direct din butoanele dedicate montate în partea superioară a tastaturii.

După cum puteți vedea și din imaginile de mai sus, design-ul tastaturii ia în considerare faptul că vorbim de o tastatură portabilă și are grijă să ofere o oarecare protecție pentru taste, partea superioară fiind ridicată la nivelul tastelor, la fel și bordura din partea inferioară – în felul acesta se reduce puțin riscul de agățare a tastelor atunci când tastatura este transportată.

Funcționare

Tastatura Gecko poate fi setată să funcționeze pentru Android, Windows 10 Mobile sau iOS – pentru asta e nevoie să apeși combinația de FN și tasta Q,W respectiv E, în funcție de modul dorit. De îndată ce ai activat ”modul de lucru” adică să ai  active tastele speciale necesare pe fiecare din sistemele de operare amintite, folosirea devine mai interesantă. Pentru Windows 10 Mobile, am avut tastă dedicată Windows, chestie ce îți permite pe Continuum for Phones să treci mai rapid de la o fereastră la alta.

Există inclusiv una de pornire rapidă pentru Internet Explorer – nu a mers pe versiunea de test de Windows 10 Mobile cu care am lucrat, însă butoanele de control pentru volum au funcționat și ele. Timpul de răspuns dintre momentul apăsării și preluarea comenzii pe Continuum for Phones a fost normal, ca la orice altă tastatură.

Concluzie

Dacă nu ai pretenții prea mari și vrei doar o tastatură mică (la dimensiune nu e cu mult mai mare decât Lumia 950 XL, iar la grosime aș zice că sunt aproape la fel), pentru Android, iOS sau Windows 10 Mobile, pe care să o poți lua cu tine când călătorești (fără să îți ocupe un loc excesiv în bagaj), să nu îți bați capul că s-ar putea deteriora, atunci Gecko slimline Bluetooth keyboard e un produs care își merită banii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep