HomeFeaturedFocusCum iti faci un smartwatch dintr-un Nokia 1100

Cum iti faci un smartwatch dintr-un Nokia 1100

nokiasmartwatch

Dacă Nokia nu a lansat încă un smartwatch, pasionații au reușit să creeze primul, transformând un Nokia 1100 într-un ceas inteligent. A fost nevoie de multă imaginație, multă îndemânare, un dispozitiv IoT și un Nokia 1100, plus o imprimantă 3D. Rezultatul poate fi văzut mai sus, adică un prototip de smartwatch, funcțional, capabil să afișeze mesaje, să preia apeluri și să vibreze la recepționarea de notificări.

Povestea începe cu Daniel Davis și un Nokia 1100 de care nu vroia să se despartă. Desfăcându-ul a descoperit că din interior poate să fie refolosit display-ul, motorul pentru vibrații și difuzorul. Le-a scos, le-a asamblat împreună cu un Arduino, a pus un receptor Bluetooth, i-a făcut o carcasă și la final are un smartwatch.

Sau un fel de smartwatch că e departe totuși de aspectul și funcționalitatea unui Apple Watch, Gear S3 sau Google Moto.

Cred însă că astfel de inițiative merite să fie popularizate și că entuziaștii au nevoie de exemple care să îi facă să vină la rândul lor cu proiecte faine. Posibilitățile sunt nelimitate …

Uitați cum s-a construit și cum arată ceasul inteligent Nokia 1100:

Make Your Own Smartwatch From An Old Cell Phone (Part 2)

Make A Smartwatch From An Old Cell Phone (Part 3)

Ce ziceți, vă faceți un smartwatch?

Un tutorial și mai multe detalii despre acest proiect (și altele la fel de interesante) găsiți pe pagina lui Daniel: http://www.tinkernut.com/portfolio/make-smartwatch-old-cell-phone-part-1/ .

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep