HomeFeaturedFocusStudentii se intrec la Cluj-Napoca in cadrul EBEC

Studentii se intrec la Cluj-Napoca in cadrul EBEC

ebec

Este vorba despre competiția deja consacrată a studenților europeni în domenii tehnice, European BEST Engineering Competition, ajunsă deja la cea de-a douăsprezecea ediție, organizată de către BEST Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în perioada 25 – 27 noiembrie 2016, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca și se desfășoară pe parcursul a 3 zile, prima dintre ele fiind dedicată probei propuse de compania Emerson, urmând ca în urmatoarele 2 să aibă loc cele două competiții: studiu de caz și proba design în echipă.

Studiul de caz presupune analizarea și găsirea unei soluții teoretice inovative la o problemă actuală a societății, în condițiile și termenii impuși de organizatori, urmând ca la finalul probei, echipele susțin o prezentare a soluției dezvoltate în fața publicului și a juriului.

Proba de design în echipă are ca scop realizarea unui prototip care îndeplinește anumite funcții. Acest mecanism trebuie proiectat și construit într-un timp limitat, din materiale neconvenționale, puse la dispoziție de către organizatori. La final, cel mai bun prototip este cel care îndeplinește cât mai multe din condițiile prestabilite de jurizare.

Echipele sunt formate din 4 persoane, astfel încât concursul nu își propune să dezvolte doar gândirea analitică, creativitatea și spiritul practic, ci și abilitatea de lucru în echipă, toate aceastea într-un mediu competitiv și stimulant.

Ediția din acest an este susținută de companii și entități partenere precum Emerson, care organizează o probă extra la care pot să participe toate echipele, BOSCH, Porsche Engineering și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Informații despre eveniment și competiție pot fi găsite direct pe site și pe pagina de Facebook a BEST Cluj-Napoca.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep