HomeCloud & MobilityOffice 365 si-a dublat cota de piata in Europa

Office 365 si-a dublat cota de piata in Europa

office365

De la compania Bitglass avem un clasament în care sunt oferite câteva statistici legate de adopția serviciilor cloud în Europa. Conform acestui clasament, Office 365 și Google G Suite dețin 66% din piața europeană, cu Office 365 având 44% din piață iar soluția Google doar 22%.

Creșterea e importantă mai ales dacă ne uităm în urmă, unde în 2015 Microsoft și Google aveau 59% din cota de piață. Rata de adopție de 44% reușită de Office 365 se datorează în mare parte zonei enterprise, unde Microsoft a reușit să fructifice multe oportunități în acest an.

Documentul Bitglass pentru EMEA arată că cele mai mai mari rate de adopție sunt în Franța, unde avem 82% și Olanda, cu 78%. Datele sunt extrase din analiza a peste 120000 de organizații din lume, ceea ce nu e deloc puțin.

Cu 83% din companiile din zona IT migrate deja către cloud în Europa, Microsoft are în față o provocare importantă, mai ales că majoritatea sunt deja orientate către Slack, ceea ce va face destul de grea intrarea soluției competitoare, Microsoft Teams. Tot conform raportului, una dintre companii care au deja servicii cloud au încercat cel puțin, dacă nu folosesc Slack.

Un alt aspect interesant este legat de faptul că până și sectoare mai pretențioase, precum cel Healthcare sau Financiar au optat deja pentru serviciile cloud datorită flexibilității, costurilor mai scăzute și mentananței mai ușoare. Și companiile mari vin din urmă pe zona de cloud, ratele de adopție ajungând să fie apropiate de cele ale companiilor mici și mijlocii.

Raportul complet poate fi descărcat de aici. Dacă vreți să îl studiați mai în amănunțime, vă recomand să vă dedicați puțin timp, că merită.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep