HomeFeaturedFocusUn patent Microsoft ne arata un concept Surface Book pentru telefon. Sa...

Un patent Microsoft ne arata un concept Surface Book pentru telefon. Sa fie Surface Phone?

surfacephonemain.0

Cu toate că Microsoft nu zice nimic oficial despre vreun posibil Surface Phone, zvonurile continuă să abunde și ori de câte ori e cazul, să ne stârnească imaginația. Zilele trecute am văzut că Microsoft a cerut un patent pentru un concept de telefon cu o construcție similară Surface Book, care se poate transforma într-o tabletă. Ideea actuală diferă de cea propusă de Asus cu Padfone.

Avem de a face cu un aparat care se poate îndoi și transforma ușor într-o tabletă, oarecum similar cu ideea tabletelor Yoga, având două sau trei ecrane ce pot să fie folosite. Dacă vreți puteți vedea similarități cu conceptul tabletei Courier (al cărei moștenitor este fără îndoială tableta Lenovo Yoga Book).

Diagramele produsului nu ne spun foarte multe lucruri dar ne lasă să vedem un concept interesant care la o adică poate să fie un smartphone al viitorului și să facă parte dintr-o nouă generație de dispozitive mobile.

surfacephone5

Pe de altă parte și Microsoft, la fel ca oricare altă companie din IT, cere și obține patente pentru o grămadă de chestii, foarte puține dintre ele ajungând să fie produse comerciale. Inventatorul soluției despre care vă vorbesc acum este Kabir Siddiqui, cel ce a gândit și docking-ul Surface.

Gândind obiectiv, ideea nu e rea, dar are destul de puține șanse să se materializeze într-un produs competitiv din cauza limitărilor constructive. Când telefoanele mobile tind să aibă o grosime de sub 8 mm, e cam greu să impui pe piață un produs (chiar și Surface Phone, în teorie performant) care ar fi cel puțin dublu.

Da, sună bine un hibrid de acest tip, probabil că și-ar găsi și ceva fani care să îl cumpere, dar eu nu îl văd ca Surface Phone. Poate să fie un candidat, eu însă sunt de părere că dacă Surface Phone va veni pe piață, nu va fi în această formă. Trebuie să fie mult mai atractiv ca să poată să concureze cu iPhone și aparatele Android.

Voi ce credeți?

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep