HomeFeaturedFocusCe este Apple HomePod cu Siri si un material video despre el

Ce este Apple HomePod cu Siri si un material video despre el

homepod_display_full

În cadrul keynote-ului de la startul conferinței WWDC 2017 Apple a prezentat propria sa boxă inteligentă, concurent direct pentru Google Home și Amazon Echo, dar poziționat ca și cel mai bun speaker pentru acasă, la un preț exorbitant (350 USD). Deși venit extrem de târziu pe această piață, HomePod (motorizat de asistentul digital Siri) are în mod cert un aer distinct: arată bine, Apple zice că sună foarte bine și are un preț pe măsură, tipic pentru produsele Apple.

Pe scurt HomePod este Google Home-ul sau Amazon Echo-ul lui Apple: o boxă wireless ce are încorporată și inteligență (machine learning și Siri, că tot Apple a descoperit un nou cuvânt) artificială. Prin HomePod Siri e introdus acum în casă și nu doar pe MacBook sau iPhone/iPad, acum și pe un sistem audio.

Uitați cum arată:

Diferența majoră dintre HomePod și Echo sau Home este că Apple îl poziționează ca un difuzor audio de calitate, wireless și nu ca un asistent digital. Asta ar fi o a doua valență.

Cumva de e de înțeles – nici Apple nu mai crede atât de mult în Siri, care e mult inferior Alexa sau Google Assistant și chiar Cortana. În plus, Apple trebuie să facă bani cu HomePod, de aici și prețul de 350 USD.

HomePod are 7 tweetere, un woofer de 4 nici, 6 microfoane și partea de ”inteligență” motorizată de procesorul Apple A8 și de iOS. La fel ca în cazul Google Home, mai multe astfel de difuzoare pot să fie împerecheate pentru a forma o rețea.

Dacă este să ne luăm după spusele Apple de la lansare, privind materialele de prezentare ne și dăm seama cât de bine se aude.

Problema este că HomePod-urile prezentate la WWDC 2017 nu erau complet funcționale și nici nu au putut fi folosite pentru a testa spusele Apple vizavi de calitate. Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că Apple s-a grăbit să anunțe propriul speaker inteligent doar ca să nu piardă (complet) trendul pieței.

Mai e până o să le vedem pe piață, sunt însă sigur că atunci când vor fi pregătite, toate site-urile ne vor povesti cât de deosebite sunt.

Până una alta e bine să știm că și Apple are așa ceva.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep