HomeCloud & MobilityMIT si Google au perfectionat un sistem AI ce retuseaza automat pozele

MIT si Google au perfectionat un sistem AI ce retuseaza automat pozele

MIT_Instant_Retouch_1_Press

Pentru că fotografia începe să fie motivul numărul unu pentru care oamenii cumpără smartphone-urile, Google și cu MIT s-au gândit să le ea o mână de ajutor și celor ce nu au buget pentru un smartphone cu cameră foto de top, oferindu-le o alternativă pentru poze reușite. Folosind un set de avansat de algoritmi de machine learning, e posibil ca pozele să fie automat retușate în timp real, chiar înainte să fie capturate.

Imaginea de mai sus este chiar foarte sugestivă: în felul acesta și cel mai neîndemânatic fotograf o să fie capabil să facă poze bune. Pentru acest proiect de cercetare s-au folosit cam 5000 de imagini create de Adobe și MIT, fiecare dintre imagini fiind retușată independent de 5 fotografi, cele 5 rezultate fiind comparate cu originalul și în final extrase elementele cheie care fac respectivele imagini să fie bune (creșterea strălucirii, modificarea saturației, schimbarea focus-ului, introducerea de lumină etc.).

Ce contează cel mai mult de pe urma acestui proiect este că soluția poate fi aplicată pe smartphone-uri, rezultatele fiind prezentate în timp real.

Care va fi rezultatul acestui proiect? Încă nu știm clar. S-ar putea să fie o funcție specifică smartphone-urilor din generația Pixel, cred însă că Google va folosi tehnologia mai degrabă pe Google Photos, unde miliardele de poze urcate de utilizatori în cloud-ul Google vor fi o bază de studiu fantastică.

Oricum, în stilul acesta în curând cu toții o să fim fotografi profesioniști. Sau măcar o să putem să facem poze foarte bune.

Teoretic …

via MIT

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep