HomeCloud & MobilityMicrosoft Word primeste optiune implicita de traducere automata a textului

Microsoft Word primeste optiune implicita de traducere automata a textului

word-translator

Dacă sunteți utilizatori de Word probabil că știți că există opțiunea Translate (apare la clic dreapta pe o selecție cu text) ce permite traducerea aproximativă a textului dintr-o limbă într-alta. Merge și spre /dinspre limba română, cu rezultate bunicele. Pentru că algoritmii de AI ai Microsoft trebuie să fie antrenați cumva, nu trebuie să ne mire că Word for Windows va primi în curând o opțiune standard de traducere – deja utilizatorii Office din programul Insider au primit asta pe Fast Ring, dacă au verisunea 8613.1000.

Noi restul o să îl primim probabil în curând, inclusiv pe Office for Mac și versiunile de iOS și Android. Acum nu știu să vă spun cât  o să fie bună implementarea, sper să fie însă superioară celei actuale via Research.

word_translare

Word Translator funcționează via Microsoft Translator și va permite traducerea automată a documentelor complete sau doar pe cuvinte, fraze. Acum sunt suportate 60 de limbi, doar 11 dintre acestea merg prin noul ”neural network translation”, care ar trebui să fie mult mai exact.

Pentru moment traducerea inteligentă merge cu 11 limbi: Arabă, Chineză (Mandarină), Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Japoneză, Portugheză, Rusă și Spaniolă, cam aceleași folosite și pentru traducerea în timp real pe Skype. Urmează ca numărul de opțiuni de traducere să crească.

Dacă sunteți în programul Office Insider, deja puteți testa deja serviciul – deveniți membru Office Insider urmând informațiile de aici.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep