HomeMobileAndroid5 chestii misto pe care nu stiai ca le poate face Huawei...

5 chestii misto pe care nu stiai ca le poate face Huawei Mate10 Pro

DSC_7962

Sunt destul de puțini cei ce știu că dincolo de aspectul său atractiv, smartphone-ul Huawei Mate10 Pro beneficiază de câteva funcții deștepte pe care puțini la cunosc, dar care odată activate o să vă facă viața foarte ușoară. Pentru că de câteva zile testez un Huawei Mate10 Pro, venit prin programul Orange Smartphone Tester am avut timp să mă descopăr câteva funcții foarte faine, prin intermediul cărora obțin mai mult de la acest smartphone.

1. Elemente inteligente de asistență

Mă bucur să văd că mai toate flagship-urile au implementate opțiuni prin care pun în valoare mai bine senzorii de pe smartphone, în special atunci când vine vorba despre operații uzuale cum ar fi de exemplu reducerea nivelului sonorului când aparatul este ridicat sau anularea lui când este întors cu fața în jos.
Opțiunile se regăsesc în Settings, Smart Assistance. Acolo găsiți Motion Control și de sub el activați Flip (ca soneria să fie anulată dacă telefonul este întors cu fața în jos) respectiv Pick up (pentru ca sonorul să fie diminuat când telefonul este ridicat). În plus ar fi Raise to ear, opțiune prin care se poate răspunde la un apel prin simpla ducere la ureche a telefonului).

Screenshot_20171203-204935Screenshot_20171203-204920

Mi se pare extrem de utilă și facilitatea Mini screen view (disponibilă din Smart assistance, One-handed UI) prin care interfața telefonului poate să fie micșorată suficient de mult ca să poată fi folosită cu o singură mână. Odată activată funcția Mini screen view, interfața mai mică se obține prin swype dreapta-stânga pe bara de butoane. Se revine la interfața standard tot cu swype pe bara de butoane, dar în sens invers.

Dacă explorați zona Smart Assistance o să descoperiți și alte chestii faine.

2. Schimbați automat imaginea de fundal pe home și lock screen

De când am folosit shell-ul Microsoft Launcher a ajuns să îmi placă ideea de a avea zilnic o imagine nouă pe fundalul ecranului și nu una oarecare, ci unele dintre cele mai faine poze pe care le puteți avea gratuit.

Huawei Mate10 Pro are propria galeria de poze din care se pot alege (aleator) imaginile de fundal Trebuie doar să știți cum se activează.

Screenshot_20171203-211707

Prima dată trebuie să mergeți în Settings, Security & Privacy, Screen lock and passwords și Magazine unlock. Activați Auto-update over Wi-Fi și vă recomand și Auto-delete images older than 3 months. Acum mergeți la Subscriptions și alegeți-vă tipurile de imagini pe care le doriți din secțiunile oferite.

Screenshot_20171203-211651Screenshot_20171203-211700

Pentru asta mergeți în Settings, Display și apoi Wallpaper. Activați Randomly change home screen wallpaper, selectați intervalul dorit (de la fiecare 5 min la o dată pe zi) și apoi alegeți Album to display, iar de acolo Choose from Gallery și neapărat să alegeți Magazine unlock.

Screenshot_20171203-210944Screenshot_20171203-210933

În acest moment ați setat telefonul să își schimbe automat imaginea de fundal cu poze extrem de faine. Bucurați-vă de imagini.

3. Activați modul full screen

Sunt convins că vreți să beneficiați la maxim de superbul ecran de 6 inci (1080 x 2160 pixeli) în format 18:9 și să folosiți aplicațiile Android la raportul 18:9.

DSC_7952

Huawe Mate10 Pro e inteligent și o să vă propună să activați folosirea aplicațiilor pe tot ecranul atunci când e cazul – la prima lansare a unei aplicații noi, veți vedea în partea de jos a display-ului un mesaj prin care vi se propune activarea modului full screen. Clic pe mesaj și apoi OK în fereastra de confirmare.

Înainte însă, nu uitați să activați și să folosiți modul FHD+ al display-ului din Settings, Display și apoi Screen resolution.

Screenshot_20171203-093043Screenshot_20171203-212802

Alternativa este să mergeți în Settings, Display și apoi Full-screen display și pentru fiecare aplicație în parte să beneficiați de modul full screen. Uneori o să vi se pară mai ușoară această cale.

Screenshot_20171203-212842

4. Vedeți în timp real viteza de upload și download

Mi-a fost extrem de folositoare opțiunea de afișare în timp real a vitezei de upload/download atunci când am folosit un ROM custom pe Samsung Galaxy S7 edge și mi-a părut tare rău când am văzut că pe actualul HTC U11 nu am așa ceva.

speed

Huawei Mate10 Pro m-a surprins în mod plăcut prin faptul că oferă în mod standard așa ceva – afișarea în timp real a vitezei de download/upload mă ajută să îmi dau seama rapid când e momentul să schimb rețeaua.

Opțiunea e accesibilă pentru toată lumea din Settings, Apps & Notifications și Notifications & status bar și apoi se activează Display network speed.

display_speed

Tot de aici aveți posibilitatea să activați și afișarea numelui operatorului respectiv a procentului rămas din baterie.

5. Faceți textul mai lizibil

O ultimă chestie faină: Huawei a pus o opțiune experimentală pe Mate10 Pro prin care textul de pe smartphone să fie mai lizibil – se numește High contrast text și e disponibilă în zona Accesibility. Practic sistemul de operare aplică un efect outline pentru text, făcându-l mai ușor de citit în majoritatea cazurilor.

32

M-am jucat puțin cu acest mod și în mare îmi place cu toate că în anumite situații o să vă genereze chestii ciudate pe ecran

.1

Eu zic să îl activați, vedeți ce și cum și pe urmă decideți dacă îl păstrați sau nu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Dan
    Din pacate nu am apucat sa vad inca un Pixel 2 XL, asa ca nu pot sa iti dau o parere obiectiva vizavi de treaba asta. Pot sa iti zic despre Huawei Mate10 Pro ca arata fain, se tine foarte bine in mana. Display-ul e de nota 10, din pacate e tras inapoi de interfata Huawei care nu e construita sa scaleze si sa puna in valoare rezolutia mare.

    Nu as zice ca e premium, e foarrte aproape, dar nu e premium.

  2. Buna seara . Ati avut ocazia sa folosiți și un Google pixel 2 xl? Am rămas la aceste doua telefoane și as dori o părere. Sunt interesat in special de aspect. Datele tehnice le știu am citit zeci de recenzii . M-ar interesa pare mai spevial ,mai premium , mai altceva in lumea android . O părere chiar și subiectiva . Va mulțumesc

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep