HomeFeaturedFocusOrange Group testeaza reteaua 5G si in Romania

Orange Group testeaza reteaua 5G si in Romania

4237cecc98bf97ba2d2daddc0ca7f
Orange Group face anul acesta mai multe teste cu rețeaua 5G, dintre care unul se va întâmpla în România, alături de partenerii Ericsson, Samsung și Huawei.

”Strategia 5G a Orange se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele realizate care vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atât pentru consumatori, cât și pentru clienții business.”

La nivel European, Orange a fost ales de către UTAC CERAM, lider mondial în domeniul testării și certificării vehiculelor, inclusiv a autoturismelor autonome, ca partener de conectivitate 4G/5G. Orange va furniza acoperire de mare viteză 4G + pentru întreaga zonă Linas-Montlhéry (Ile-de-France). În plus, în colaborare cu Ericsson, Orange va implementa o infrastructură mobilă experimentală pentru a testa funcționalitățile 5G necesare pentru vehiculele autonome. Această rețea de testare este planificată să se lanseze în toamna anului 2018.

În teorie 5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai bună decât 4G. Performanța superioară va crea noi utilizări în mai toate domeniile: soluții de realitate augmentată, posibilitatea companiilor de a implementa o rețea wireless locală și capacitatea de a răspunde corespunzător la consumul tot mai mare de conținut multimedia. Cu echipamentul Ericsson dedicat tehnologiei 5G, Orange va lansa, în Franţa, primul test end-to-end la Lille și Douai între jumătatea anului 2018 și jumătatea anului 2019, de îndată ce Arcep (Autoritatea de reglementare pentru comunicații și posturi electronice) va acorda autorizațiile necesare.

În România se va efectua un test de acces la internet de mare viteză, la domiciliu, în condiții reale. Orange a ales fibra pentru a oferi bandă largă de mare viteză în casele clienţilor săi din Europa. În locuinţele care nu beneficiază de fibră, utilizarea 5G este luată în considerare drept o opțiune în zonele suburbane ale anumitor țări. Această soluție va fi disponibilă şi pentru companiile care vor putea accesa cu ușurință o soluție de rezervă în cazul în care vor exista probleme cu rețelele existente sau le vor putea utiliza pentru proiecte temporare. Pentru a evalua eficienţa acestei tehnologii și percepția clienților, Orange va efectua un test în condiții reale în România, în a doua jumătate a anului 2018, împreună cu partenerii Samsung și Cisco.

“5G va revoluţiona cu adevărat modul în care vom interacţiona şi vom crea noi întrebuinţări. Această tehnologie va permite o viteză de până la 10 ori mai mare decât 4G, va permite acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă și va face posibilă crearea de noi servicii pe care acum începem să le proiectăm și să le testăm cu partenerii noștri. Acesta este începutul transformării care ne va afecta întreaga societate și ne va conduce spre o adevărată Generaţie 5G”, declară Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Director Executiv Inovaţie, Marketing şi Tehnologie la Orange.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep