HomeCloud & MobilityGoogle Lens vine pe toate Androidele prin aplicatia Google Photos

Google Lens vine pe toate Androidele prin aplicatia Google Photos

 

dxjupprx0ai3jos

Google a anunțat luni că va face ca aplicația Google Lens (cea care permite recunoașterea obiectelor văzute prin camera foto) să ajungă pe toate aparatele Android, nu doar pe cele Google Pixel, ca opțiune prezentă în Google Photos. Văd că și Google procedează la fel ca Microsoft, disponibilitatea funcționalității fiind graduală, ceea ce înseamnă că nu toate aparatele vor putea folosi Google Lens din același moment. Unele le vor primi mai repede, altele mai târziu.

Prin intermediul Lens, Google vrea să extindă funcționalitatea AI-ului, fiind posibil ca smartphone-ul să înțeleagă despre ce este vorba în imaginea de pe ecran și să poată oferi acțiuni personalizate. De exemplu dacă pe ecran este o floare, să fie capabil să dea detalii despre ea. Iar dacă apare să zicem un restaurant, să poată oferi informații despre orar, prețuri, notele pe care acesta le-a primit.

Pentru moment Lens va fi disponibil doar utilizatorilor de aparate Android, versiunea de iOS este în lucru. Merită să vă instalați această opțiune, pe vremea când era la început și disponibilă pentru toată lumea, m-am jucat ceva cu ea.

Probabil că aveți deja Google Photos pe Android, va fi necesar să faceți un update (disponibil aici).

Și încă ceva, pentru aparatele non-Pixel nu are și integrarea Google Assistant. Pentru moment …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep