HomeMobileAndroidAutonomia lui Sony Xperia XZ2 e cea mai buna de pe un...

Autonomia lui Sony Xperia XZ2 e cea mai buna de pe un flagship modern

Autonomia lui Sony Xperia XZ2Despre autonomia lui Sony Xperia XZ2 se pot spune lucruri numai de bine: cu o baterie de 3180 mAh, flagship-ul Sony ține liniștit o zi, chiar și în condiții de utilizare intensă. Îl am de aproape două săptămâni și pot să vă spun că sunt extrem de mulțumit de cum funcționează, cum se simte în mână și mai ales de autonomia lui. În curând o să vin și cu review-ul complet, până atunci discut puțin despre autonomia lui.

Xperia XZ2 este primul smartphone pe platforma Snapdragon 845 cu are am lucrat în acest an. Are o baterie de 3180 mAh pentru un display de 5.7″,18:9 Full HD+ (1080 x 2160) HDR display, care este suficientă pentru o folosire de o zi, cu puțin efort sunt șanse să ajungă chiar două zile.

Pentru mine testele de baterie sunt relativ simple: la ora 07:00 scot smartphone-ul de la încărcat, am activat Bluetooth, WiFi și LTE, cu strălucirea lăsată pe automat, fără să activez niciun fel de setare de power management.

Îl folosesc relativ intens cu muzică (3-4 ore) pe Spotify sau TuneIn cu conexiune pe WiFi/LTE, Facebook, Twitter, email și Flipboard, uneori sunt nevoit să scriu și câte un articol direct de pe el. Seara îmi place să mă bucur de ecranul excelent și mai citesc cam o oră știri via Flipboard. În aceste condiții majoritatea smartphone-urilor pe care le-am testat în ultima perioadă ajung să rămână fără baterie în jurul orei 20:00, poate chiar și mai repede – de exemplu recentul Samsung Galaxy S9+ era la 30% pe la ora 15:00, în aceleași condiții de folosire.

Care e autonomia lui Sony Xperia XZ2?

Păi cel mai simplu este să vă arăt câteva capturi de ecran cu indicatorul de baterie, făcute în mai multe zile din săptămână:

Screenshot_20180327-005005Screenshot_20180327-202316

Am observat că pe măsură ce s-au mai acumulat cicluri de încărcare, autonomia s-a stabilizat și dacă sunt atent aș putea obține chiar două zile de folosire.

Autonomia lui Sony Xperia XZ2Autonomia lui Sony Xperia XZ2

Uitându-mă pe site la Sony am descoperit că există o secțiune specială dedicată autonomiei unde sunt date mai multe detalii despre acest aspect.

Autonomia lui Sony Xperia XZ2Sony spune că Xperia XZ2 beneficiază de tehnologia Qnovo Adaptive Charging care monitorizează ”sănătatea” bateriei și are grijă ca aceasta să rămână cât mai mult timp în parametri optimi. Via Battery Care, bateria de pe smartphone este încărcată până la 90% relativ repede, pentru ca abia spre finalul nopții – că doar toți lăsăm smartphone-ul la încărcar peste noapte – să crească până la 100%.

Autonomia lui Sony Xperia XZ2Inteligent, nu?

Strategy Analytics pune autonomia lui Sony Xperia XZ2 în fața lui iPhone X și Galaxy S9

Autonomia lui Sony Xperia XZ2
Test: autonomia lui Sony Xperia XZ2 este peste iPhone X sau Galaxy S9

Și chiar înainte să mă apuc să scriu acest articol am văzut că Strategy Analitics a realizat un test de baterie, unde a stresat zilnic timp de 16 ore mai multe smartphone-uri, pe scenarii de apeluri voce, browsing, SMS, social media, jocuri și redare multimedia, cu ecranul setat la o luminozitate de 150 niți.

Rezultatul este cel de mai sus, cu o medie de aproape 36 de ore pentru bateria lui Xperia XZ2, destul de aproape de ceea ce am observat și eu și cu mult în fața lui Samsung Galaxy S9.

Pe baza acestor date și a experienței mele de folosire pot să recomand fără nicio ezitare Sony Xperia XZ2 pentru toți cei ce vor un smartphone Android modern, cu un super display, viteză și autonomie.

Mai multe o să vă spun în zilele următoare când o să public și review-ul lui Xperia XZ2.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep