HomeFeaturedFocusWindows 10 on ARM UEFI boot manager pentru Lumia 950

Windows 10 on ARM UEFI boot manager pentru Lumia 950

win-rt-on-Lumia-1

Se pare că povestea Windows 10 on ARM pentru seria Lumia 950 continuă datorită entuziaștilor care vor cu tot dinadinsul să arate că așa ceva este posibil. În urmă cu ceva vreme vă spuneam că entuziaștii explorează ideea de Windows RT și/sau Windows 10 on ARM pe Lumia 950 și că în urma leak-urilor cheilor pentru Windows Secure Boot mă aștept ca cei din comunitatea de entuziaști să înceapă proiecte care să permită instalarea de sisteme de operare terțe pe aparatele Microsoft Lumia. La un moment dat am văzut și un demo cu Windows 10 on ARM mergând pe Lumia 950, doar că la vremea respectivă Tmsix, hacker-ul responsabil de reușită, nu a dat semne că ar vrea să ofere detalii mai multe despre bootloader sau să îl ofere comunității pentru a accelera dezvoltarea.

Acum se pare că situația s-a schimbat și că instrumentele necesare deblocării bootloader-ului vor ajunge în mâinile comunității, ce va începe să lucreze la chestii faine.

image

Hikari Calyx, cel care ne-a oferit detalii despre XBox Smartwatch, a confirmat că are codul și că îl va distribui pe canalul său de Telegram și că a ajuns în mâinile lui Ben Imbushuo, cel care a realizat până acum cel mai bun progres în portarea Windows 10 on ARM pe Windows Phone.

Nu este cazul să ne entuziasmăm, Windows 10 on ARM perfect funcțional pe Lumia 950 (sau XL) e încă departe, dar posibilitatea există ca o versiune să vină cât de curând. Ar fi o chestie faină să vedem că putem pune un Windows 10 pe vechile aparate Windows Phone, mai ales că mulți dintre noi le țin tocmai în așteptarea unui asemenea moment.

Va fi interesant să urmărim ce urmează.

via MSPU

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep