HomeChestii VerziE-lectron, statie smart de mobilitate electrica disponibila la Brasov

E-lectron, statie smart de mobilitate electrica disponibila la Brasov

E-lectron

E-lectron este o stație smart ce permite încărcarea dispozitivelor electrice de transport (trotinete, biciclete sau alte dispozitive electrice) și rămâne la dispoziția publicului din Brașov, în parcarea Coresi Shopping Resort, pentru a fi folosită gratuit de către localnici și turiști.

E-lectron a fost construită de 59 de elevi care au participat între 19 și 25 august la cea de-a treia săptămână a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei. Tinerii meseriași, elevi în clasele a X-a și a XI-a, care urmează specializările electric, electronică și automatizări, respectiv electromecanică, au continuat seria proiectelor lucrate #DeMeserieNuDeMântuială, coordonați de mentorii seriei, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, inițiatorii proiectului EFdeN.

Pe parcursul săptămânii petrecute în tabără, cei 59 de elevi au participat la cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a se pregăti pentru viitorul lor parcurs profesional în domeniile pe care le studiază. Atelierele de dezvoltare personală au fost coordonate de trainerii de la Fundația Noi Orizonturi, care i-au ajutat pe viitorii meseriași să învețe mai multe despre comunicare, spirit antreprenorial și angajabilitate. De asemenea, elevii au petrecut o zi la Parcul de Frânghii de la Băile Tușnad, unde au învățat să lucreze în echipă, să își depășească limitele și să câștige mai multă încredere în forțele proprii.

Componenta practică nu a lipsit nici din programul seriei electricienilor. Astfel că mentorii de la EFdeN au coordonat atelierele profesionale, în cadrul cărora tinerii meseriași au construit prima stație smart de mobilitate electrică din Brașov, pentru trotinete și biciclete electrice, hoverboard-uri sau segway-uri.

Citiți mai multe detalii pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep