HomeMobileAndroidMini-review: cu Moto G6 Play in vacanta in Praga

Mini-review: cu Moto G6 Play in vacanta in Praga

Moto G6 Play

Sunt dator de ceva vreme cu acest material legat de Moto G6 Play. Nu este un terminal foarte puternic, însă își face treaba cu brio, evident, până la un anumit nivel. Și face asta la un preț foarte atractiv. Fiind cel mai mic membru din seria G6 de la Motorola, moștenește și câteva trăsături de la frații săi mai mari și asta nu este rău deloc. Am scris cu ceva vreme în urmă despre Moto G6 Plus, cel mai puternic dintre toți trei, v-am împărtășit mai apoi și câteva impresii despre Moto G6, acum este la rând fratele cel mai mic. Și deși este cel mai slab dintre cei trei, la nivel de specificații (și automat și performanțe), am vrut să demonstrez că își poate face treaba fără probleme.

Moto G6 Play

De aici a și pornit ideea de a folosi acest telefon într-o scurtă vacanță, un city break la Praga. Aveam nevoie de un dual-SIM pentru a acomoda și cartela de la job, numărul de la Integrator Soft, dar și un SIM promoțional primit de la Telekom, pentru care aveam de testat roamingul de date mobile. Și acesta este unul dintre primele avantaje ale lui Moto G6 Play, are un slot în care se pot folosi în același timp și două SIM-uri, dar și un card microSD.

Moto G6 Play

Așa că iată-mă pornit în această aventură: să folosești un entry-level cu două SIM-uri în el, cu datele pornite, pentru navigație, browsing dar și fotografiile de vacanță. Se descurcă cu o asemenea misiune? Se ridică la nivelul așteptărilor? Va dezamăgi? Sunt întrebări la care vom afla răspunsul în cele ce urmează.

Moto G6 Play

Dar până atunci este momentul să trecem rapid în revistă specificațiile tehnice complete pentru Moto G6 Play, ca să ne putem face o idee despre poziționarea acestui terminal în ierarhia Androidelor.

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 5,7 inchi
  • Rezoluție: 720 x 1440 pixeli (aspect 18:9)
  • Denistate: 282 ppi
  • Protecție: Corning Gorilla Glass
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 430
  • Procesor: octa-core 1,4 GHz (Cortex-A53)
  • GPU: Adreno 505
  • Memorie RAM: 3 GB
  • Memorie internă: 32 GB
  • Slot microSD: da
  • Camera foto principală: 13 MP (f/2.0, 1.12µm, PDAF, LED flash, HDR)
  • Camera foto frontală: 8 MP
  • Sistem de operare: Android 8.1 Oreo, cu update la 9.0 Pie
  • Senzor pentru amprentă: da, pe spate
  • Acumulator: 4000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 15W
  • Altele: jack 3,5 mm, microUSB, dual-SIM, radio FM, NFC
  • Construcție: față și spate sticlă, ramă metalică
  • Culori: Deep Indigo, Silver, Flash Gray, Gold
  • Dimensiuni: 154,4 x 72,2 x 9 mm
  • Greutate: 175 g

Așa cum spuneam, un terminal aflat la limita de sus a categoriei entry-level, care pare să aibă trăsăturile necesare pentru a rezolva cerințele unui utilizator mediu de Android. Se distinge capacitatea peste medie a acumulatorului, care este una dintre trăsăturile pe care se concentrează mesajele de marketing ale Motorola, legate de G6 Play.

Moto G6 Play

Imediat după configurație se ridică întrebarea legată de prețul acestui terminal. Moto G6 Play costă 969 lei pe eMAG.ro, un preț ce pare ușor prea sus, care îl aduce într-o zonă cu câțiva competitori redutabili. O să îl menționez doar pe Asus Zenfone Max Pro (M1) în acest sens, care are același preț, aceeași capacitate a acumulatorului, cu mult peste medie.

Însă la o privire mai atentă prin lista de parteneri oficiali Motorola România, avem surpriza să-l găsim pe eroul nostru la un preț mult mai aproape de realitate și mult mai competitiv. Moto G6 Play costă 799 lei pe Altex.ro. Și chiar și la unii operatori, prețul întreg al terminalului este tot 799. Na, că v-am ridicat mingea la fileu în legătură cu politica de prețuri de pe eMAG.ro! Am folosit acest magazin online ca referință pentru prețurile dispozitivelor pe care le testăm, dar se pare că nu este tot timpul cea mai bună alternativă.

Moto G6 Play

În ceea ce privește performanțele lui Moto G6 Play, pe partea de benchmark, acolo unde se pot compara cifrele seci, vă propun un scurt material video în care terminalul nostru rulează AnTuTu Benchmark alături de fratele său Moto G6. Diferențele de scor nu sunt mari, astfel încât decizia unui potențial doritor care are de ales între cele două telefoane este destul de dificilă. Probabil de aici rezidă strategia celor de la Motorola, care au ales orecum canale diferite de distribuție pentru cele două telefoane. Relația cu operatorii, aflată în creștere vizibilă, presupune disponibilitatea selectă a telefoanelor. Moto G6 este disponibil la Telekom, Moto G6 Plus la Digi. În mod plăcut surprinzător, Moto G6 Play poate fi găsit în ofertele Orange, Telekom și Digi, ceea ce ne arată că are totuși un potențial mai mare decât frații săi, pus în valoare de prețul competitiv (nu cel de la eMAG.ro).

O să fac aici o scurtă paranteză ca să vorbesc despre construcția lui Moto G6 Play și asemănările cu Moto G6. Ambele telefoane au o construcție din sticlă, modernă, cu finisaje atent lucrate și îmbinări care nu se simt aproape deloc. Telefonul chiar se ține foarte bine în mână. Din punct de vedere fizic cele două terminale sunt aproape identice, ecranul are aceeași dimensiune (dar rezoluție mai bună la Moto G6). Însă, în mod surprinzător, Moto G6 are senzorul de amprentă plasat frontal, într-un buton hardware care la Moto G6 Play nu există. De asemenea, diferă și mufa de încărcare, Moto G6 mergând pe un USB Type-C.

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Evident, sunt multe alte deosebiri la nivel de hardware, dar ele nu se reflectă în aspectul fizic. Nici măcar faptul că Moto G6 are pe spate un sistem dual camera, cu doi senzori, nu se vede la o primă privire, pentru că ambele telefoane adoptă designul specific Motorola, cu forma circulară ieșită în evidență, care înglobează camera foto și flashul.

Moto G6 Play

Revenind la performanțe, așa cum îmi place mie să le analizez, din perspectiva experienței de utilizare în real life, am explicat deja cum am folosit telefonul. Cu două SIM-uri, cu datele pornite, pentru convrbiri, email, browsing, multă navigație și mai ales fotografie.

Moto G6 Play

Nu prea am mare lucru să îi reproșez, nu s-a încins, nu s-a blocat și-a făcut treaba. Ce am văzut însă la el și a fost ușor deranjant, la terminarea apelurilor nu reușeam tot timpul să finalizez eu apelul, pentru că apărea un ușor delay (3-4 secunde) în care telefonul era înțepenit. După, își dădea drumul. Nu pare mare lucru, dar dacă ești grăbit și vrei să fi sigur că ai închis telefonul înainte de a-l băga în buzunar, te cam scoate din sărite acest lucru.

Moto G6 Play

O atenție deosebită am acordat-o camerei foto de pe Moto G6. M-a surprins plăcut, se descurcă chiar bine pentru un entry-level. Am nimerit zile destul de întunecate în Praga, fără ploaie, dar și fără soare. Însă Moto G6 Play si-a făcut treaba. Vă las cu câteva fotografii făcute cu el în acest scurt city break.

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Într-o zi însorită am surprins câteva cadre pentru a arăta că și culorile vii sunt redate destul de corect.

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Ca la orice cameră foto de pe un smartphone care nu este în partea de sus a ierarhiei, apar problemele de luminozitate în funcție de zona de focalizare. Este necesară o atenție sporită la focalizare pentru a face vizibilă zona dorită, cu riscul de a compromite alte părți ale fotografiei.

Moto G6 Play

Moto G6 Play

Cu toate acestea, una peste alta eu unul mă declar chiar mulțumit de aceste rezultate.

Aș concluziona că Moto G6 Play a fost o surpriză plăcută. Este un telefon decent, cu care te acomodezi foarte repede, care oferă un acumulator peste medie, pentru o autonomie crescută (am depășit chiar și trei zile de utilizare în condiții destul de agitate de convorbiri). În plus, în linie cu toată seria Moto G6, aș vrea să evidențiez și ecranul lui G6 Play, unul care oferă o vizibilitate foarte bună, cu un contrast corect și o luminozitate pe măsură. Un plus în fața lui Asus Zenfone Max Pro (M1) pe care l-am amintit ceva mai devreme. Și interfața grafică extrem de curată folosită de Motorola este un alt avantaj al lui Moto G6 Play, mai ales în fața unui telefon Asus.

Moto G6 Play

Putem înlătura și chestiunea prețului, pentru că un cumpărător care are un buget foarte clar limitat la 800 de lei și nu vrea să se ducă mai sus de această limită, are toate motivele să încline înspre Moto G6 Play. Argumentele enumerate mai devreme sunt decisive, iar competitorii la care am făcut eu referire în acest material merg mai sus cu prețul. Astfel încât, așa cum spuneam, Moto G6 Play este un telefon cinstit, care și-a făcut treaba cu brio, deși la început am fost ușor sceptic. Merită avut în evidență, în eventualitatea unei achziții și, cred eu, urmărit cu atenție pentru că, cine știe, poate că va face subiectul unor promoții pe viitor.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep