HomeFeaturedFocusDe azi Microsoft relanseaza Windows 10 October 2018 Update dupa numeroasele probleme...

De azi Microsoft relanseaza Windows 10 October 2018 Update dupa numeroasele probleme avute la lansare

După mai bine de o lună de când ar fi trebuit să se întâmple (fără probleme) lansarea oficială a versiunii Windows 10 October 2018 Update Microsoft relansează azi distribuția, asta după ce update-ul a fost restrat ca urmare a problemelor importante de funcționare ce au dus și la pierderi de date.

În principiu acum versiunea este testată așa cum trebuie și teoretic nu mai are probleme. John Cable, director of program management for Windows servicing and delivery la Microsoft anunță că noul Windows 10 ”a trecut printr-o perioadă intensă de testare și analiză a feedback-ului primit de la utilizatorii din programul Windows Insider”.

Începând de azi update-ul se reia progresiv – adică update-ul nu va ajunge la toată lumea din prima zi. Este calea pe care Microsoft a mai urmat-o și în final este o decizie bună: dacă mai apar probleme măcar nu vor fi întâlnite de toată lumea. Iar de data asta, dacă analiza preliminară detectează ceva incompatibilități cu noua versiune, ea nu va fi oferită ca opțiune de update.

Anul 2018 a fost un an nefast pentru Microsoft vizavi de Windows 10, după ce update-ul April 2018 a fost întârziat din cauza unui bug detectat în ultimul moment, situația s-a repetat cu October 2018 Update și a ridicat mari semne de întrebare vizavi de calitatea dezvoltării pentru Windows 10. O explicație poate fi și faptul că din câte am înțeles o mare parte din inginerii cu vechime în Windows 10 au fost mutați către alte proiecte și în locul lor au venit developeri cu mai puțină experiență.

Probabil că acest regres a făcut ca decizia Microsoft de a lăsa în plan secundar Windows 10 să fie reanalizată și să se aloce mai multe resurse pentru ca produsul să fie livrat la standardele de calitate cerute de utilizatori. Nu de alta, dar în zona corporate încă se folosește Windows și dacă problemele continuă să apară atunci deciziile de upgrade vor fi automat prelungite.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. […] Nici nu a relansat bine Windows 10 October 2018 Update (1809) și iată că Microsoft are din nou probleme: unii utilizatori au raportat că și după (re)lansare Windows 10 mai are bug-uri. Vorbim despre probleme de conectare pentru disc-urile map-ate în File Explorer și incompatibilități cu plăcile AMD și soluția Trend Micro. […]

  2. La mine si-a facut update pe 3 octombrie.
    Si nu am avut absolut nici o problema.
    Plus vreo doua update-uri cumulative, dintre care unul acum 2 zile.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep