HomeMobileAndroidHuawei Mate 20 Pro ajunge pe primul loc in top-ul DxOMark pentru...

Huawei Mate 20 Pro ajunge pe primul loc in top-ul DxOMark pentru camerele foto

Hauwei Mate 20 Pro i se alătura lui Huawei P20 Pro pe prima treaptă în top-ul DxOMark pentru camere foto, cu un scor de 109 puncte.

I-a luat ceva lui Huawei Mate 20 Pro până când DxOMark să îl declare ca fiind cel mai bun smartphone pe zona de fotografie, alături de celălalt flagship Huawei, P20 Pro. Vă întrebați probabil de ce abia acum Mate 20 Pro a ajuns pe primul loc, la câteva luni bune de la lansare, în condițiile în care P20 Pro a ajuns acolo din momentul în care a fost prezentat oficial.

Răspunsul e foarte simplu: nu era pregătit și probabil Huawei a sponsorizat publicația DxOMark suficient cât să îi facă să nu testeze imediat Mate 20 Pro, ci doar după câteva update-uri de firmware. Este practic confirmarea a ceea ce am zis și eu în review-ul de Mate 20 Pro și anume că da, e cel mai fain Android lansat în 2018, dar încă nu era complet. Cu noile patch-uri de firmware care au rezolvat și problema camerei foto, Mate 20 Pro este acum regele Android pe 2018, reușind un remarcabil scor de 109 puncte în testul de cameră foto al DxOMark.

Punctele forte:

  • Puțin zgomot de imagine, chiar și în low light
  • Culori bine reliefate, alb curat
  • Autofocus rapid, foarte bun
  • Zoom de calitate

Punctele slabe:

  • Detaliile fine apar câteodată modificate nenatural de AI
  • Probleme de detalii la bokeh
  • Focalizarea automată are probleme când e folosit flash-ul

Așa că în acest moment, datorită și prețului bun, Mate 20 Pro e un candidat bun de cumpărare, dacă nu mai vreți să așteptați până în martie/aprilie când noua generația de flasghip-uri din 2019 va ieși pe piață.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep