HomeCloud & MobilityVersiunea 2 pentru casca HoloLens de realitate augumentata a fost lansata la...

Versiunea 2 pentru casca HoloLens de realitate augumentata a fost lansata la MWC 2019

Headset-ul HoloLens 2 a fost prezentat oficial de Microsoft la MWC 2019.

La mai bine de doi ani de la prezentarea primei versiuni pentru headset-ul HoloLens, Alex Kipman (creatorul căștilor HoloLens) a prezentat la MWC 2019 generația a doua. Din câte am putut vedea la prezentarea oficială, căștile HoloLens pentru realitatea augumentată au evoluat foarte mult, în bine.

După cum puteți vedea noua cască HoloLens 2 este mai mică decât prima versiune și mai elegantă. A dispărut sistemul original de prindere pe cap, versiunea 2 fiind mai simplu de prins. Pe fiecare parte există un sistem de fixare ajustabil, oarecum similar cu a celorlalți ochelari Windows Mixed Reality prezenți pe piață, iar materialul din care sunt făcuți este fibra de carbon. Tot design-ul are în vedere inducerea unei senzații de plutire în jurul ochilor.

A doua schimbare majoră este dată de creșterea adâncimii câmpului vizual, chestie care a fost considerată un minus major pe prima versiune HoloLens. S-a lucrat și la creșterea gradului de detaliere pentru ca informațiile prezentate să se vadă mai clar și să se miște mult mai natural. Din ce am văzut ieri la lansare, HoloLens 2.0 are și senzori pentru detecția mișcării ochilor și mai important, pentru detecția mișcării ochilor, elemente care pot să fie încorporate în sistemu de control al aplicațiilor.

Microsoft spune că ”Am dublat adâncimea câmpului vizual în HoloLens 2, păstrând standardul de 47 de pixeli pentru fiecare grad” în articolul publicat pe blog.

HoloLens 2 are un nou afișaj care permite detalii mai bune și totodată asigură o eficiență ridicată în ceea ce înseamnă consumul de energie – e folosită platforma Snapdragon 850. Sistemul de control a fost la rândul său îmbunătățit și ajută la o interacțiune mai exactă și mai naturală cu hologramele datorită noului senzor de detecție a adâncimii în combinație cu tehnologia AI încorporată. Din acest motiv HoloLens 2 permite o interacțiune mai naturală cu obiectele virtuale proiectate peste mediul real.

HoloLens 2 poate fi deja comandat de la Microsoft de pe site, prețul re pornire este de 3500$, primele unități fiind programate să fie livrate la jumătatea lui 2019.

După ce m-am jucat cu primul HoloLens și am văzut prezentarea Microsoft pentru HoloLens 2 și aplicațiile industriale și de health care deja create, abia aștept să văd ce chestii faine vor fi create pentru generația a doua a ochelarilor virtuali.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep