HomeMobileAndroidSamsung Galaxy S10 Plus: 12 setari ascunse pe care trebuie sa le...

Samsung Galaxy S10 Plus: 12 setari ascunse pe care trebuie sa le activezi imediat

DSC_1359

Samsung Galaxy S10+ este cel mai bun smartphone Android pe care îl poți achiziționa în acest moment, dar pentru a te putea bucura la maxim de tot ceea ce îți oferă ar fi bine să activezi imediat 12 setări ascunse, despre care probabil că nu știai încă. Le-am explorat pe un Samsung Galaxy S10+ (primit prin programul Orange Smartphone Tester și disponibil pe site-ul Orange) și detaliat mai jos, pentru ca tu să nu mai stai să le cauți!

1. Folosește rezoluția maximă

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci după ce ai pornit Samsung Galaxy S10+ este să te asiguri că folosești rezoluția maximă – altfel care e rostul să ai la îndemână un ecran atât de fain și să nu beneficiezi de el la maxim. Pentru asta mergi la Settings, Display și apoi Screen Resolution. Activează acum WQHD+ și apoi apasă pe Apply.

12

Deja ecranul arată mult mai bine, nu?

2. Activează ”gaura din ecran”

Acum e momentul să beneficiezi la maxim de tot ecranul, inclusiv de zona superioară ce ”imbracă” cele două camere foto frontale. Mergi la Settings, apoi Display și Full Screen apps. Asigură-te că ai debifată funcția Hide front camera, moment în care ecranul telefonului devine și mai mare.

Screenshot_20190318-212828_Settings

3. Crește numărul de icon-uri afișate pe ecranul Home

Dacă tot ai ales să folosești la maxim ecranul de pe Samsung Galaxy S10+ atunci ar fi bine să schimbi și numărul de icon-uri ce pot să fie afișate pe ecranul Home și în zona de aplicații. Pentru asta mergi în ecranul Home (ține apăsat butonul din centru), apoi apasă oriunde pe zona goală de pe ecran. În partea din dreapta jos vei vedea opțiunea Home screen settings. Apasă pe acest buton.

Din lista de opțiuni apărută clic pe Home screen grid și apoi alege dimensiunea maximă de 5×6.

3_13_23_3

Acum ai maximizat numărul de icon-uri ce pot să fie afișate pe ecranul principal. Dacă vrei, setează la fel și Apps screen grid pentru ca în zona de aplicații să ai un număr mai mare de icon-uri prezentate.

4. Activează navigarea prin gesturi

Mai ai nevoie de o setare pentru ca să te poți bucura din plin de ecranul generos de pe Samsung Galaxy S10+: ascunderea butoanelor de navigație. Da, e posibil să scapi de butoanele de navigație și chiar să introduci un sistem de navigare prin gesturi, similar cu ce se găsește pe iOS.

Mergi la Settings, Display, Navigation Bar. Acum alege opțiunea Full screen gestures și deja observi că prin dispariția butoanelor de navigație se poate afișa mai multă informație pe ecran. În mod standard, după ce se activează ascunderea butoanelor, Android 9 Pie va afișa și niște mici dungi, acolo unde ar trebui să fie butoanele. Cred că pentru inceput ar fi bine să folosești această opțiune pentru a te orienta mai ușor și a înțelege unde sunt butoanele de control – în loc să apeși pe ele trebuie să tragi cu degetul de jos în sus, în dreptul barelor.

4_14_2

Dar dacă vrei să ai o experiență mult mai faină, atunci poți renunța la acele indicii și să dezactivezi Gesture hints. Odată ce ai făcut asta ai acces la un ecran complet de care să te bucuri în voie.

5. Activează setarea automată a strălucirii

Sunt convins că vrei să beneficiezi și de strălucirea optimă a ecranului, în oricare moment al zilei. Asta se poate face simplu, dacă lași sistemul de operare Android să aleagă și să folosească automat setările de luminozitate, în funcție de câtă lumină ambientală ai în zonă. Atunci când e lumină puțină, strălucirea poate să scadă, când e multă, să crească ca să te ajute să vezi mai bine ce e afișat pe ecran.

Mergi în Settings, Display și acolo activează Adaptive brightness.

5

Cu treaba asta te asiguri și că economisești energie atunci când e posibil.

6. Activează Night mode – ecranul de fundal negru

Ai posibilitatea să folosești opțiunea Night mode ce are ca efect activarea unui fundal negru, excelent pentru folosirea pe înserat, atunci când nu vrei ca ecranul smartphone-ului să strălucească la fel ca o lanternă. Te ajută în primul rând la vedere și apoi economisește și energie.

Screenshot_20190318-214408_Settings

Settings, Display și apoi activează Night Mode. Din ecranul afișat îți recomand să folosești Turn on as scheduled, pentru ca opțiunea să fie activată automat, de la apus până la răsărit. Fă asta și o să vezi ce bine arată ecranul telefonului tău.

7. Activează Blue light filter

O altă funcție pe care vei dori să o activezi este Blue light filter. Ea are ca efect diminuarea radiațiilor și activarea unui display cu tentă albastră, mai odihnitor pentru ochi în condiții de seară.

Tot din Settings, Display dar de data asta de la Blue light filter.

7

Și aici recomandarea mea este să mergi pe programarea apus/răsărit pentru că așa smartphone-ul va ști exact când să activeze/dezactiveze acest mod.

8. Schimbă intensitatea culorilor

Samsung Galaxy S10+ are cel mai bun display de smartphone pe care am avut ocazia să îl văd. Cu toate astea, după un update recent văd că intensitatea culorilor are de suferit, așa că îți recomand să intri în zona de setări și de acolo să te joci puțin cu intensitatea lor.

Mergi la Settings, Display și Screen mode. Trece din modul Natural în Vivid și ajustează nivelul intensității după cum ți se pare mai ok.

8

9. Activează nivelul Optim pentru power management

Da, poți să umbli la setările de power management pentru Samsung Galaxy S10+ ca să te asiguri că smartphone-ul îți oferă autonomia de care ai nevoie. Mergi la Settings, Device care. După cum observi sistemul de operare Android îți oferă deja niște statistici legate de modul în care este gestionată autonomia. Apasă acum Battery ca să vezi estimarea autonomiei și aplicațiile care consumă cel mai mult. Informațiile de aici te ajută să înțelegi de ce se duce rapid bateria și care din aplicațiile pe care le folosești este răspunzătoare de consumul maxim.

Probabil că știi deja cine consumă cel mai mult. Ai însă posibilitatea să impui un control automat, mai bun asupra modului în care e folosită energia. Apasă pe Power Mode ca să intri în meniul special de management pentru baterie. Implicit telefonul tău merge pe modul Optimized, de care eu sunt foarte mulțumit și te sfătuiesc să îl păstrezi, fiind cel care îți permite să păstrezi setările personale (de display, performanță) dar totuși să îți permită să optimizezi bateria.

9_19_2

Ai alternativa să mergi pe High Performance dacă vrei ceva mai mult sau pe Maximum power saving atunci când ai nevoie și de ultima fărâmă de energie.

Și nu uita, uneori e util să apeși pe Fix now pentru a lăsa sistemul de operare să elibereze din resurse – te ajută la performanță și autonomie.

10. Activează modul Do not disturb pentru suprimarea sonorului pe timp de noapte

Do not disturb este cea mai utilă setare pe care Samsung Galaxy S10+ o are: îmi permite să programez suprimarea sonorului și a notificărilor de orice fel, pe timpul nopții. Așa nu sunt deranjat în cursul nopții de email-urile venite, sau de reminder-e respectiv notificările de pe Instagram și Facebook. Și nici de apelurile întâmplătoare de tip spam, ce văd că încep să vină tot mai des. Totodată îmi permite să controlez exact și cum funcționează alarmele sau intrările din Calendar și îți recomand și ție să faci același lucru.

Vei observa rapid cât de utilă e setarea.

Mergi la Settings, Sounds and vibration și apoi Do not disturb.

10_110_2

Pune setarea pe Turn on as scheduled și apoi alege zilele pentru care vrei să creezi o regulă și intervalul orar. La Set schedule alege ora de pornire și cea de oprire pentru suprimarea notificărilor și a sonorului.

Din păcate setările nu permit alegerea de programe diferite pentru zilele săptămânii și weekend, de asta va fi nevoie să faci un compromis.

10_3

Însă, pentru situații speciale nu uita să activezi regulile din Allow exceptions. Prima data activează Reminders, în ideea că vei avea nevoie de alarme pe timpul nopții. Apoi Repeat calls va avea ca urmare faptul că în situația în care un apelant sună de mai multe ori într-un interval de 15 min, el va trece de filtrul Do not disturb. Similar, crează un grup special în Contacts și setează-l la excepțiile de apeluri – de obicei aici ar fi bine să pui familia și prietenii apropiați.

11. Dezactivează lansarea Bixby la apăsarea butonului dedicat

Și pe Galaxy S10+ Samsung a decis să păstreze butonul dedicat pentru lansarea asistentului personal Bixby. Unora le place, altora nu. Dacă ești în a doua categorie atunci trebui să știi că poți să setezi Bixby să nu fie lansat la o apăsare accidentală, ci doar la două apăsări consecutive.

Asta te ajută să scapi de situațiile în care Bixby pleacă pentru că ai apăsat din greșeală pe buton.

Cum dezactivezi: pornește Bixby apăsând butonul dedicat. Apoi clic pe meniul aplicației Bixby (cel din dreapta, cu trei puncte) și de acolo Settings.

11_111_2

Acum clic pe Bixby key și alege Double press to open Bixby. Din acest moment asistentul Bixby pleacă doar dacă apeși de două ori consecutiv pe butonul dedicat, iar tu ai posibilitatea să setezi (dacă vrei!) o altă acțiune pentru prima apăsare.

12. Folosește alt shell decât One UI

Samsung a personalizat interfața Android 9 Pie cu One UI, un meniu gândit să păstreze tradiția Samsung și să ofere utilizatorilor aceiași interfață familiară din versiunile anterioare. Este un pas înainte, doar că unii vor dori să încerce altceva. Eu de exemplu prefer Pixel Launcher, un shell mai apropiat de experiența Android pură.

Doar că pentru a pune un alt shell Android e nevoie să forțezi asta: mergi în Play Store și instalează shell-ul dorit. Apoi mergi la Settings, Apps și apoi clic pe meniu (butonul din dreapta sus) și Default apps și Home screen.

12_112_2

Alege acum launcher-ul pe care ți-l dorești și îl setezi ca cel implicit. Încearcă Rootless Pixel Launcher (o experiență Android Vanilla) sau Microsoft Launcher, un shell rapid și cu multe opțiuni de personalizare.

Felicitări, acum te poți bucura mai bine de tot ceea ce poate să îți ofere Samsung Galaxy S10+.

Apropo, dacă vrei să descoperi și alte setări interesante ale lui Samsung Galaxy S10+, urmărește materialul video de mai jos:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

13 COMENTARII

    • Serviciul Samsung Cloud este migrat in OneDrive odată cu colaborarea mai strânsă dintre Samsung și Microsoft. Din această cauză primiți acel mesaj.
      Activați din Gallery și My Files integrarea cu OneDrive (dacă aveți un cont Microsoft) ca să puteți păstra beneficiile sincronizării.

  1. Am o problema cu fotografiile. Dupa un timp, unele dintre pozele facute nu mai pot fi vizualizate. Daca vreau sa deschid o poza, in locul acestea apare un semn al exclamarii incadrat intr-un cerc, pe un fondal gri. Cand deschis dosarul cu pozele, se vad toate dar daca apas pe unele dintre ele pentru marire (zoom), apare ce am descris mai sus.
    Ma puteti ajuta cu un sfat, cum as putea sa remediez? Telefonul a fost achizitionat in Octombrie anul trecut (S 10 Plus).
    Multumesc!

    • Unde e salvat numarul? Pe telefon, pe agenda din Samsung Cloud? Pe GMAIL? Verifica in aplicatia Phone daca toate locatiile acestea sunt selectate. Apoi verifica modul in care e adaugat contactul pentru care nu apare numarul fata de celelalte unde apare – ex: unde e trecut numele, prenumele etc.

  2. Nu știu unde am umblat dar de câte ori activez ecranul îmi apare un afiș care mă îndeamnă să instalez power sharing. Dacă dau renunță, dispare și reapare rapid. Nu pot scăpa de afișare.

    • Ma gandesc ca probabil ai instalat vreo aplicatie “free” care te indeamna sa faci asta. Vezi ce aplicatii care iti dau reclame ai instalate si incearca sa vezi care dintre ele iti afiseaza respectiva reclama (cel putin cred ca e reclama). Le poti dezinstala pe rand ca sa vezi cand dispare si banner-ul ala.
      Sau, te-ai virusat. Si atunci e nevoie de hardware reset si sa incerci sa eviti instalarea aplicatiilor periculoase (tot legat de ceva ce ai instalat in acest moment) si/sau a site-urilor dubioase.

  3. Care era setarea ptr camera, ca atunci când ieseam din camera de pe functia video, la reintrarea in camera, sa ramana, sa fie din nou pe video si nu pe modul fotografie?
    Mulțumesc!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep