HomeFeaturedFocusSolutia antivirus Microsoft Defender vine acum si pe macOS

Solutia antivirus Microsoft Defender vine acum si pe macOS

Odată cu schimbarea numelui din Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) în Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), aflăm că Microsoft a decis să aducă și pe macOS soluția antivirus și pe platforma Apple. Deja este lansat un client Defender ATP pentru macOS ce aduce opțiuni complete de protecție antimalware plus posibilitatea de a lansa scanări la cerere.

Pentru început soluția va fi disponibilă inițial pentru clienții business ce vor să testeze Defender Advanced Threat Protection în configurații mixte, pe macOS Mojave, macOS High Sierra și macOS Sierra. Actualizările vor veni prin același AutoUpdate de pe macOS, instalat pentru Microsoft Office for macOS.

În acest moment nu e foarte clar dacă Microsoft are în vedere oferirea soluției
Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) și pentru consumatorii casnici, dar treaba asta cred că se va schimba – Microsoft are nevoie de o plajă cât mai mare de utilizatori pentru testare și culegerea sample-urilor malware, iar prin oferirea în mod gratuit pentru consumatorii casnici are posibilitatea să facă asta.

Să nu uităm că același lucru se întâmplă pe PC, unde utilizatorii de Windows au Defender preinstalat și activ pe sisteme.

Cui i se pare interesantă ideea și dorește să se înscrie în programul de testare, o poate face aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep