HomeEvenimenteBUILDMicrosoft Edge Chromium va oferi suport pentru IE

Microsoft Edge Chromium va oferi suport pentru IE

Odată lansat, noul Edge bazat pe Chromium va beneficia și de engine-ul Internet Explorer pentru a putea menține compatibilitatea cu aplicațiile enterprise existente.

La conferința BUILD 2019 Microsoft a anunțat că viitorul browser Edge bazat pe Chromium va conține și motorul Internet Explorer și asta va permite companiilor ce au încă aplicații IE să folosească vechile aplicații în noul browser printr-un tab separat.

Microsoft spune că peste 60% din companiile ce folosesc mai multe browser-e vor beneficia de un spor de eficiență, fiind exclusă necesitatea de a lansa IE pentru aplicațiile mai vechi.

Totodată, noul browser va avea opțiuni extinse pentru păstrarea intimității, fiind introduse trei niveluri de control: Unrestricted, Balanced și Strict.

Pe setarea Unrestricted aplicațiile terțe vor putea colecta date fără restricție în timp ce pe modul Strict nu se va oferi nimic. Iar Balanced va fi o combinație între cele două.

Microsoft nu a oferit încă nicio dată exactă pentru momentul în care aceste noi elemente de funcționalitate vor ajunge în Microsoft Edge.

Penru moment există Edge Chromium pe două canale: Dev sau Canary, instalarea fiind gratuită. Eu folosesc deja Chromium de mai bine de o lună fără niciun fel de probleme, din contră am o viteză mai bună și resurse mai puțin ocupate decât în cazul Chrome, așa că vă recomand și vouă să îl testați.

Nu are de ce să nu vă placă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep