HomeFeaturedFocusGata, nu se mai pot face update-uri pe Windows Phone 8 si...

Gata, nu se mai pot face update-uri pe Windows Phone 8 si 8.1

Începând cu 1 iulie, aparatele Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1 nu mai primesc update-uri din Windows Store.

După cum a anunțat în mai multe ocazii, Microsoft a oprit din 1 iulie update-urile de aplicații din Windows Store pentru aparatele Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1. Prin urmare și dacă ar dori să facă asta, dezvoltatorii de aplicații Windows Phone nu le mai pot publica sau actualiza decât pentru Windows 10 Mobile.

Oricum numărul utilizatorilor este extrem de mic și ei nu au mai primit update-uri de Windows de acum doi ani, tocmai în ideea că ei trebuie determinați să nu mai folosească platforma.

Cine a fost norocosul utilizator al unui dispozitiv Windows Phone 8.1, capabil să fie actualizat la Windows 10 Mobile, îl mai poate folosi încă puțin – mai exact până în decembrie, moment în care se va opri suportul și pentru Windows 10 Mobile. Oarecum în tandem vedem că și aplicațiile de Windows 10 Mobile rămân fără actualizări, Facebook va opri suportul de WhatsApp cam tot atunci.

Și cu asta se mai șterge o pagină din istoria scurtă și intensă a aventurii Microsoft din zona smartphone, culminată cu achiziția diviziei de smartphone de la Nokia pentru 5,44 miliarde de EUR în 2013 și apoi ștearsă de către Satya Nadella, odată cu concedieri masive, doi ani mai târziu.

via ZDNET

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep