HomeFeaturedFocusRecomandare: stiati ca puteti traduce instant texte folosind camera de pe smartphone?

Recomandare: stiati ca puteti traduce instant texte folosind camera de pe smartphone?

Folosind camera de pe smartphone și aplicația Google Translate puteți traduce instant orice mesaj, scris aproape în orice limbă.

Ia gândiți-vă cât de bine o să vă simțiți în următorul concediu din străinătate (alegeți voi destinația) atunci când nu puteți citi un anumit semn/meniu/document iar textul devine deodată lizibil prin simpla îndreptare a camerei foto de smartphone către el.

Cu cel mai recent update al aplicației Google Translator, funcția de traducere în timp real a fost îmbunătățită și au fost adăugate 60 de noi limbi, iar traducerea este automat aplicată peste textul original, folosind chiar și aceleași fonturi.

Cu noul Google Translate, textele sunt traduse automat exact peste cel original.

Funcționalitatea este excelentă pentru citit meniuri (tipărite, nu scrise de mână că încă nu funcționează asta), semne, diverse documente atunci când suntem plecați din țară și nu suntem familiarizați cu limba. Am testat treaba asta prin Ungaria, Italia și Austria și pot să vă spun că în general traducerile sunt eficiente și îți dai seama despre ce e vorba.

Cum folosiți aplicația Google Translate?

În primul rând mergeți în Play Store și descărcați-o urmând link-ul de aici (pentru limba română ea este Google Traducere) sau aici pentru iOS. Apoi o porniți și alegeți limba din care vreți să faceți traducerea și cea în care se traduce. Scrieți textul sau folosiți butonul Voice (Voce) ca să înregistrați bucata ce doriți să fie tradusă. Puteți să folosiți conexiunea la internet pentru traducere sau puteți desărca offline pachetul de traducere pentru limbile de care sunteți interesați.

Însă mult mai utilă este partea în care folosiți traducerea prin camera foto. De pe site-ul Google, recomandarea este:

Pentru unele limbi, puteți traduce un text orientând camera foto a telefonului către acesta. Este posibil ca traducerile textelor cu litere mici, cu luminozitate slabă sau cu font stilizat să fie mai puțin precise.

  1. Pe telefonul sau tableta Android, deschideți aplicația Traducere .
  2. În stânga sus, atingeți limba afișată  limba din care traduceți.
  3. În dreapta sus, atingeți limba afișată  o limbă în care citiți.
  4. Atingeți Traduceți instantaneu . Dacă opțiunea nu se afișează, atingeți Fotografiați .
  5. Orientați camera foto către textul pe care doriți să îl traduceți.
    • Dacă ați descărcat limba și este disponibilă pentru traducere instantanee, se traduce orice text de pe ecran.
    • Pentru a activa traducerea instantanee, atingeți Comutați traducerea instantanee . Vi se poate solicita să descărcați limba.
    • Dacă traducerea instantanee nu este disponibilă sau nu puteți descărca limba, atingeți Fotografiați . Evidențiați cu degetul textul pe care doriți să îl traduceți.
Google Translate poate traduce orice text în orice limbă.

Cea mai importantă schimbare legată de noul update este integrarea metodelor de traducere folosind AI-ul, care înainte făceau parte din Google Lens și în versiune web a serviciului Translate.

Printre noile limbi suportate găsim și greaca, slovena, latina, iar aplicația are capacitatea de a detecta automat limba din care se face traducerea prin simpla scriere a textului sau identificarea lui prin intermediul camerei foto de pe smartphone.

Fain nu? Mai ales dacă vreți să plecați în Grecia și nu mai trebuie să încercați să descifrați meniurile sau ce scrie pe bon.

Descărcați aplicația și luați-o cu voi în următorul concediu. O să vă ajute enorm.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep