HomeMobileAndroidTutorial: cum instalezi Android Auto in Romania

Tutorial: cum instalezi Android Auto in Romania

Cum instalezi Android Auto in Romania.
Waze pe Android Auto pe Mazda 6 2019, in România.

Vă dau răspunsul la întrebarea cum faci să îți instalezi Android Auto pe smartphone, din România? Citiți materialul de mai jos și veți afla cât de simplu este.

Mai mulți cititori m-au contactat și mi-au cerut detalii despre cum pot să instalezi Android Auto pe smartphone în România, în condițiile în care Google nu permite asta în mod oficial. Am studiat puțin problema și am o rezolvare: lucrurile sunt mai simple decât vă imaginați.

Tot ce aveți de făcut este să descărcați pachetul APK cu Android Auto (vă recomand să folosiți APKmirror) dacă vreți să riscați și să instalați aplicații din afara Google Play Store. Făcând asta vă asumați că e posibil să vă infectați smartphone-ul, dar în lumina ultimelor evenimente se pare că și din Play Store aveți cam aceleași șanse de infecție.

În ideea asta, după ce descărcați Android Auto (de aici), mergeți în setările Android și activați opțiunea de instalare a aplicațiilor din surse necunoscute (unknwon sources). De exemplu pentru Huawei P30 Pro, setarea este în Settings/Security & Privacy/More settings/Install apps from external sources și de aici activați aplicația cu care vreți să faceți instalarea -poate să fie browser-ul Chrome, dacă instalați direct de acolo, sau un file manager (Total Commander de exemplu) dacă vreți să porniți instalarea după ce ați descărcat pachetul APK.

După instalare veți vedea aplicația Android Auto în lista de programe de pe Android. Porniți-o și jucați-vă cu ea.

O puteți folosi ca aplicație dedicată atunci când folosiți smartphone-ul pentru navigație în mașină sau dacă îl aveți legat de un sistem infotainment compatibil Android Auto. În oricare dintre situații funcționează perfect și în România.

Pentru că abia am început să mă joc cu Android Auto, în zilele următoare o să revin cu detalii legate de experiența de folosire și dacă merită.

UPDATE: pentru situația în care faceți un restore de telefon și Android Auto e instalat automat din Play Store, îl vedeți în Settings/Apps dar nu îi găsiți icon-ul de pornire pe telefon, nu vă panicați.

Soluția este să instalați Android Auto for phone screens 1.1 fie Play Store (dacă aveți acces) fie dintr-o sursă terță – APK Mirror. După instalare veți vedea icon-ul Android Auto for phone screens și prin el puteți lansa Android Auto. Merge cu cea mai recentă versiune de Android Auto, adică 5.1.500644, inclusiv pe Android 10 Q. Testat de mine pe Samsung Galaxy Note9 cu Android 10 Q, cu actualizările de la 1 februarie 2020.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

43 COMENTARII

  1. Salut! Am un xiaomi mi 12t pro și o Skoda kamiq 2023. Nu funcționează android auto. Mai am un oppo a57 și pe asta funcționează. Ce pot face pentru a funcționa pe xiaomi?

    • In primul rand verifica daca folosesti un cablu original. Apoi, adreseaza-te reprezentantei sa verifice unde e problema – e foarte posibil sa fie nevoie de un upgrade de firmware pentru masina ca sa vada si acest model.

  2. Buna, as dori sa va intreb daca exista vreo metoda de a instala Android Auto pe Huawei mate 40 Pro? Mentionez ca telefonul nu are serviciile google.

  3. Telefon : ALCATEL 3 L,2020 , cu ANDROID 10
    Navigatia : Dacia 2021 ,
    Am descarcat Android auto de pe APK mirror ,dar la conectarea cu navigatia imi apare mesaj
    de eroare.Am schimbat cablurile ,incerc de cateva luni conectarea,dar nu reusesc.
    Va solicit un raspuns…

  4. Salut.
    Am un Samsung J5. incerc sa instalez AA de pe apk mirror. Am facut enable la install from unknown sources.
    Porneste instalarea, sta 5 secunde, si da mesajul “App not istalled”.
    Am incercat si variante mai vechide AA. Nu reusesc nici cum.

    Ceva idei? Multumesc!

  5. Am un telefonALLVIEV P4 SI am instalat pe el android auto. Cand deschid telefonul pe android auto ,vad waze si maps,dar nu se conecteaza la masina care este un golf 6 pe care am montat o navigatie cu android 10. Folosesc cablul usb a telefonului pt. conectare cu navigatia, pe display apare fara semnal. Ce ar trebui sa fac? Va multumesc.

  6. Cred că este cea mai bună exlicație/soluție pentru instalarea unui android auto pe telefon. Am instalat AA pe un S 9 si pe un A 51. Funcționarea este ireproșabilă!

  7. Salutare. As dori sa stiu cum pot sa ma conectez la un peugeot 308 model 2019 cu ecran tactil. Am android auto pe 2 telefoane un xiaomi mi 9t android 10 si un samsung a8 2018 cu android 9. Pe telefoane imi merge fara probleme cand bag cablu nimic…am incercat 4 cabluri type C, nimic..only charging. Si am sunt conectat bluetooth la masina…ce trebuie facut? E vreo setare speciala ceva sau trebuie un cablu anume…?

  8. Va salut! Am si eu o problema cu conectarea unui S9+ la un SUZUKI S-CROSS 2019. Sunt perioade cand se conecteaza pentru 1 secunda, apoi se deconecteaza. Cate o data sta si mai mult conectat apoi inevitabil se deconecteaza. am update la infotainment la zi, telefonul are Android 10, am incercat cu mai multe cabluri, am instalat diferite variante mai vechi de AA, nu am obtinut nici un rezultat la masina mea. In schimb, m am conectat la 2 masini, una identica cu a mea si alta un HUNDAY, instantaneu. M am conectat imediat la o masina in showroom, deci tel se conecteaza, numai la masina mea nu…De asemenea, nici tel sotiei, un S8, nu se conecteaza dar un huawei mai vechi…. functioneaza. Cei de la service, nu stiu ce sa mai faca! Ceva pareri? Multumesc!

    • Ai verificat ce versiune de software are masina din showroom? E aceiasi cu cea de pe masina ta? Eu m-as duce la service si le-as cere sa rezolve problema (o fi modulul hardware Android Auto care are ceva probleme), inclusiv sa schimbe modulul Android Auto.
      Banuiesc ca ai folosit cabluri originale, nu?

    • Ieri am incercat un Samsung S4 Active, care avea aceasta problema.
      Dupa resetare la setarile din fabrica si reinstalare pe curat a Android Auto, a mers.

    • Si eu am de ani buni aceeasi problema la o Suzuki Vitara 2018 si cu android auto si cu apple car play (i-phone cumparat special pentru a merge navigatia pe masina dupa ce in service au zis ca doar ala e recunoscut oficial – ce tampenie – neoficial trebuie sa mearga si android auto). Mergea 20 min si pe urma se deconecta si nu se mai reconecta. Am fost de 4-5 ori in service si nu s-a rezolvat (adica mergea la ei dupa resoftare consola si pana acasa nu mai mergea). Au schimbat la un moment dat cablul de alimentare al consolei si tot nu s-a rezolvat. Am mai citit pe forumuri si am instalat o aplicatie de VPN – sunt si aplicatii free de tipul asta si acum merg ambele telefoane – si android si apple (sa vad cat timp caci de abia am aflat si eu). Activati VPN inainte sa conectati telefonul la masina si ar trebui sa mearga. Vedeti daca asta va rezolva problema. Daca asa se rezolva inseamna ca pe unele masini se fac magarii ca sa le cumperi modulul usb de navigare – ceea ce e urat.

  9. Am instalat pe un Huawei Mate 20 lite app Android auto (ver.5.3.501644-release). Se conecteaza automat cu masina cand pun cablul usb si imi apar app care le pot rula. Daca configurez un traseu si vrea sa il distribui nu am decat telegram. Am vazut pe Youtube ca apar iconuri si de la alte app care la mine nu apar. Este posibil sa instalez de ex. WhatsApp si daca da cum se face.
    Multumesc

    • Daca deschizi Android Auto pe telefon, mergi in meniul hamburger, ar trebui sa vezi optiunile de Apps for Android Auto. Acolo ai lista aplicatiilor ce pot fi instalate si folosite cu Android Auto. Instaleaza de acolo ce ai nevoie si in principiu ar trebui sa se integreze cu Android Autpo si sa iti apara optiuni suplimentare de share.
      Nu am testat scenariul acesta ca sa iti pot spune pas cu pas ce se intampla – daca zilele astea o sa ies cu masina, incerc si iti spun daca am reusit.

  10. Va salut, am un Samsung S8, aplicatia androidauto vers 5.2.501053, auto Peugeot 2008. Pe telefon cand deschid AndroidAuto vad waze, maps etc dar nu se conecteaza la masina. Apare pe display auto sa conectez un echipament compatibil prin USB sau sa reconectez. Folosesc cablul USB al telefonului, Ce poate fi. Pe masina am si mirroslink dar as vrea pe aceasta din urma sa o utilizez. Trebuiesc facute ceva setari in telefon? Multumesc

    • Ce model de masina si ce model al sistemului de infotainment? E posibil sa fie vreo incompatibilitate intre Android Auto de pe masina si versiunea de pe telefon.
      Ati verificat daca nu cumva exista vreun update de firmware pentru versiunea de Android Auto de pe masina?

  11. Buna ziua. Cum se poate activa wireless android auto pentru galaxy s8, tinand cont ca este instalat ca apk, nefiind disponibil oficial? Multumesc.

    • Daca aveti un headset care suporta wireless Android Auto, atunci intrati in aplicatia Android Auto de pe telefon, activati optiunea development (apasati de 10 ori pe Version). Din Development Settings selectati “show wireless projection settings”, reporniti telefonul si apoi urmati instructiunile de conectare care headset-ul auto.

      Daca nu merge, atunci e nevoie sa incercati o versiune beta de Google Play Services (https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-19-0-56-release/), reporniti telefonul si vedeti daca merge.
      Eu nu am acces la o masina cu headset care sa aiba suport pentru wireless Android Auto asa ca nu pot confirma daca merge sau nu.

      • Salut
        Merge android wifi fara cablu dar cum pot da net? Adica merge conectat la modulul carplay dar nu am net.. O sugestie daca se poate

        • Nu inteleg exact problema: cine nu are net? Telefonul sau headset-ul? Ca din moment ce activ Android Auto, practic folositi telefonul pe ecranul headset-ului. Si ar trebui sa aveti activa conexiunea de internet a telefonului.
          Daca vreti net pe headset, atunci nu merge sa il tineți conectat WiFi către telefon pentru Android Auto, că pierdeți funcționalitatea de hotspot.

          • Deci head set nu are net. Prin android wifi nu poti cauta pe Google pe head set . Doar prin cablu merge. Deci nu ajuta tare mult android wifi. Sau poate nu stim noi cum tre setat

          • Am rezolvat. Deci daca va conectati prin wifi mergeti in setari-conexiuni-Utilizare date-Apl care utlizeaza doar date mobile si treceti ce aplicatii vreti sa mearga . Merg toate pe carplay. Mulumesc Ionut

  12. Salut Ionuț. Am un oneplus 6t și când caut pe google play android auto, imi spune ca îl am instalat, o caut și nu o găsesc nicăieri în telefon. o dezinstalez și instalez apk-ul din linkul tău, îmi spune ca s-a instalat dar întâmpin aceeași problema, nu o găsesc în telefon, ce sa fac?

    • Salut,
      Am patit si eu asa cand mi-a facut restore din Google Cloud, pe un alt Android. Poti incerca sa dezinstalezi manual aplicatia (Settings/Apps/Apps).
      Dai reboot la telefon, apoi te duci din nou la Settings/Apps/Play Store, alegi Storage si dai clear cache.
      Si instaleaza un APK de Android Auto mai vechi, nu cel mai nou (ia unul de prin octombrie/noiembrie). La mine a functionat treaba asta, am facut apoi upgrade tot cu APK instalat manual.

  13. Nu merge. Imi cere actualizare si apoi spune ca optiunea este indisponobila in ro
    Cum ai instalat android auto fara sa ti ceara actualizare?
    Multumesc!

    • dezinstaleaza , uitate pe youtube la mesterul Dexter , iti explica video si in 5 minute ai rezolvat problema , atentie ! fata de ce spune el acolo , are un android mai vechi, trebuie sa stergi cashurile si din magazin play si din google store ,cashurile si cautarile , bafta !

    • Mergi pe apkmirror, dai jos cea mai noua versiune si apoi o instalezi peste cea actuala. Daca primesti vreo eroare, atunci o dezinstalezi inainte pe cea pe care o folosesti si o pui pe urma pe cea nou descarcata.

  14. Am un HUAWEI P 20 Lite cu android auto instalat, iar duoa circa un an de zile imi cere reactualizarea lui.Nu stiu cum .
    Te rog ajutor

  15. Cum introduci un program de navigație in afara de google map’s. Ma enervează ca nu pot proiecta telefonul pe displeiul din mașină. Am un Hyundai Elantra 2020 fara navigație și doresc sa proiectez pe display saygicul de exemplu. Crezi ca poți studia problema?!?

    • Google nu permite folosirea altor aplicatii de navigatie. Pentru ca … asa vrea muschii lor. Maps sau Waze.

      Alternativa este sa folosesti un smartphone root-at pe care sa instalezi o aplicatie de proiectie pe display sau sa root-ezi sistemul infotainment si pe el sa instalezi o aplicatie de tip client, pe care sa proiectei. E un procedeu mai complicat, dar daca iti doresti cu adevarat poti incerca sa cauti detalii pentru sistemul de pe masina ta.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep