HomeFeaturedFocusE greu pentru Huawei fara Google, dar si Statele Unite au nevoie...

E greu pentru Huawei fara Google, dar si Statele Unite au nevoie de Huawei

Huawei

Surse din apropierea Departamentului de Comerț al Statelor Unite afirmă că Huawei ar putea primi o nouă perioadă de exceptare de la interdicțiile impuse companiilor americane de a face tranzacții comerciale cu firma chineză. O perioadă dublă ca durată față de prima astfel de gură de oxigen acordată Huawei, mai exact de șase luni de zile.

Este o gură de oxigen mare în egală măsură și pentru companiile americane, de unde probabil și decizia de a excepta compania (în anumite condiții, desigur) de la interdicțiile impuse. Nu cred că se gândește cineva că li s-a făcut milă americanilor de Huawei, ci, mai degrabă și-au dat seama că sunt zone în care au nevoie de compania chineză.

Există firme care se ocupă de telecomunicații în zonele rurale ale Statelor Unite, folosind aproape exclusiv echipamente Huawei. Și aceste companii au început să se sufoce în imposibilitatea de a mai cumpăra aceste echipamente, dar mai ales piese de rezervă și consumabile pentru echipamentele existente. Și, implicit, încep să sufere și comunicațiile din zonele respective.

Așa că oficialii administrației americane pregătesc o nouă perioadă de exceptare a Huawei de la interdicția care i-a fost impusă în războiul comercial dintre China și Statele Unite, pentru a oferi o mână de ajutor în primul rând chiar acestor companii americane.

Chiar dacă nu au fost dezvăluite detalii despre acest acord (deocamdată nu este oficial, informația este obținută de surse neoficiale), se pare că Google nu va fi prins în combinație, astfel că cei care sperau că se deblochează situația cu Huawei Mate 30 Pro, nu prea au motive de fericire. Vom vedea însă care sunt implicațiile concrete ale unui asemenea acord de exceptare de la interdicții, în momentul în care el va deveni oficial.

via Politico

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep