HomeEvenimenteCESReal 8K, noua generatie de televizoare smart LG vine cu AI de...

Real 8K, noua generatie de televizoare smart LG vine cu AI de generatie noua si CPU Alpha 9 Gen 3

La CES 2020 LG a prezentat noua gamă de televizoare ce aduc experiența Real 8K cu un nou AI și CPU Alpha 9 Gen 3.
La CES 2020 LG a prezentat noua gamă de televizoare ce aduc experiența Real 8K cu un nou AI și CPU Alpha 9 Gen 3.

La CES 2020 LG a prezentat noua gamă de modele de televizoare 8K ce aduc experieța Real 8K pe diagonale de 65,75,77 și 88 de inci.

Gama diversă pentru 2020 include televizoarele premium LG SIGNATURE OLED 8K de 77 și 88 de inci (modelele OLED ZX de 88/77 inch) și televizoarele LG NanoCell (modelele Nano99 de 75/65 inci, Nano97 de 75/65 inci, Nano95 de 75/65 inci). Conform LG, fiecare model depășește definiția oficială 8K Ultra HD stabilită de Consumer Technology Association (CTA) [Asociația Tehnologiilor de Larg Consum], care necesită un prag CM minim de 50%.

Noile modele pot reda conținut 8K nativ, grație suportului celei mai vaste selecții de surse de conținut 8K, cu intrare HDMI și USB; cu suport pentru HEVC, VP9 și AV1 ( codecul preferat de furnizori importanți de servicii streaming – YouTube). Televizoarele LG 8K pot face streaming de conținut 8K la o frecvență de 60 FPS și sunt certificate ca putând reda conținut 8K 60P prin HDMI.

Cele mai noi televizoare LG 8K au și performanța îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep learning, gama din 2020 oferă calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI.

Funcția AI Picture Pro a procesorului α9 Gen 3 are capacitatea de a recunoaște fețele și textele de pe ecran, crescând claritatea fiecăreia în parte pentru a produce tonuri mai naturale ale pielii, trăsături ale feței bine definite și litere mai clare și mai ușor de citit. În plus, funcția Auto Genre Selection [Selecție Automată a Genului] recunoaște tipul de conținut vizionat și aplică automat setările ideale pentru imagine, garantându-vă cea mai bună calitate a imaginii pentru cele patru genuri: film, sport, standard și animație.

Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară. Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual, pentru ca privitorul să se poată adânci și mai mult în acțiune.

Utilizatorii pot monitoriza și controla dispozitivele IoT compatibile direct din Home Dashboard al televizorului, iar funcția Hands-Free Voice Control le permite telespectatorilor să controleze multiple dispozitive conectate doar prin intermediul vocii, chiar și din cealaltă parte a camerei. Disponibilă în 144 de țări, funcția de recunoaștere vocală ThinQ este încorporată în fiecare televizor LG 8K. Prin apreciata platformă Smart TV de la LG, webOS, noile televizoare suportă atât Apple AirPlay 2 și HomeKit, cât și Google Assistant și Amazon Alexa; pe viitor va exista compatibilitate și cu Amazon Alexa Premium Far-Field Voice.

“LG se dedică total scopului de a le oferi consumatorilor o experiență remarcabilă de vizionare,” a declarat Park Hyoung-sei, președinte LG Home Entertainment Company. “Prin televizoarele LG 8K OLED și NanoCell, clienții știu că achiziționează produse valabile și pe viitor, ce vor oferi o calitate captivantă a imaginii, indiferent de format.”

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep